Basis Werktuigbouw

Een praktijkgerichte basisopleiding - 4 maanden

Vanaf

€ 2.252,60

Duur

4 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je geïnteresseerd in werktuigbouwkunde, machinebouw en aandrijf- en installatietechniek? Wil je hier snel inzicht in, zonder dat je een werktuigbouwkundige of technische achtergrond hebt? Kies dan voor deze opleiding. Je ontwikkelt direct toepasbare praktische kennis van werktuigbouwkunde. Na afloop heb je inzicht in mechanica, aandrijftechniek, installatietechniek en de toepassingen ervan in de praktijk. Deze basisopleiding is een goede voorbereiding op een vervolgopleiding bij NCOI in het inspirerende vakgebied werktuigbouwkunde.

Doelgroep

Je wilt brede en praktisch toepasbare basiskennis verwerven van werktuigbouwkunde. Je kunt vanuit verschillende achtergronden instromen. Je werkt bijvoorbeeld in de industrie, bij de overheid, in de bouw of in de (proces)automatisering.

Doel en opzet

Na afloop van deze praktijkgerichte opleiding beschik je over de meest fundamentele en uiterst actuele kennis van werktuigbouwkunde. Zo ga je in op werktuigbouwkundige begrippen en krijg je inzicht in mechanica, aandrijftechniek, installatietechniek en machinebouw. In veel technische omgevingen kom je direct met deze onderwerpen in aanraking. Daarom wordt in de studiebijeenkomsten de theorie steeds gekoppeld aan concrete en zeer herkenbare praktijkopdrachten, waarmee je zelf actief aan de slag gaat. Zo kun je wat je in de bijeenkomsten leert meteen toepassen in je eigen werkomgeving. Dat maakt het leren leuk en motiverend. Je leert zaken waar je veel aan hebt. Je ervaren docent begeleidt je hierbij persoonlijk. Daarnaast krijg je ondersteuning via e-Connect.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Basis Werktuigbouw

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.