Basis Coach (Academie voor Holistisch Coachen)

Vanaf

€ 749,00 incl. BTW

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Academie voor Holistisch Coachen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Inhoud

Coachen is een vorm van begeleiding waarin ‘een goed gesprek voeren met elkaar’ centraal staat en om dat heb je deze opleiding helemaal onder de knie.

Allereerst krijg je een stevige basis aan gespreksvaardigheden zodat je goed kunt aansluiten bij jouw gesprekspartner, je met je volle aandacht bij het gesprek bent en zo min mogelijk oordeelt. Jij houdt de regie over het gesprek en jouw gesprekspartner voelt zich veilig en vrij om zijn/haar verhaal met jou te delen en een ontwikkelproces met zichzelf aangaat.

Daarnaast leer je zeven coachingstechnieken die jouw gesprekspartners helpen om meer inzicht te krijgen in hun eigen gedrag, de veronderstellingen waarmee ze rondlopen, de achtergronden bij problemen die ze ervaren en de hulpbronnen die ze kunnen inzetten om hun leven op een prettiger manier te ervaren.

Deze coachingstechnieken zijn:
  • Tijdlijn levensloop
  • NLP werkmodel
  • WandelCoaching
  • G-schema (uit de Cognitieve gedragstherapie)
  • Werken met schalen (Oplossingsgericht Coachen)
  • Logische Niveaus (NLP)Focussen (Psychotherapie)

De opleiding kent een duidelijke structuur en werkwijze: thuis bekijk je de lesvideo’s en lees en leer je de theorie en achtergronden. Daarna ga je het geleerde in de praktijk brengen door het toe te passen in gesprekken thuis, op het werk, met mensen in jouw omgeving, buurt of sportvereniging. Overal waar je andere mensen tegenkomt kan je de nieuwe vaardigheden in praktijk brengen. Een leuke, speelse en leerzame manier om ervaring op te doen. Naast nieuwe ervaringen komen er vast ook vragen boven. Deze kan je tijdens de opleiding stellen aan docent en studiebegeleider Mark van Riel. En vervolgens ga je verder met het in praktijk brengen, net zolang tot je het gevoel hebt dat je de kennis en vaardigheden echt kunt toepassen.

 

Basis Coach (Academie voor Holistisch Coachen)

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure