ATEX Uitvoeren Audits (EX 010)

Beoordeel explosieveiligheidsnormen - 1 dag

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Veiligheid

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Doe je audits in explosiegevaarlijke zones en moet je beoordelen of een installatie voldoet aan de normen voor explosieveiligheid? En heb je de training ATEX Basisprincipes (EX 001) al afgerond? Dan ben je klaar voor de specialisatie ATEX-EX 010 Uitvoeren Audits.

Doelgroep

Moet je als auditor gebieden beoordelen die explosiegevaarlijk zijn of daaraan gerelateerd? Dan is deze training voor jou essentieel. Deze training volgt op de trainingen ATEX Basisprincipes (EX 001), ATEX 002 Classificatie Zonering en ATEX Engineering Principles (EX 009).

Aanpak

Na de training ATEX Uitvoeren Audits (EX 010) kun je audits doen in explosiegevaarlijke gebieden en beoordelen of een installatie voldoet aan de normen voor explosieveiligheid. Met deze training voldoe je aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05. Daarnaast voldoe je aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 010.

Vooropleiding

Je kunt deze training volgen als je de training ATEX Basisprincipes (EX 001) hebt afgerond. Het examen kun je pas afleggen wanneer je van de volgende trainingen de examens met een voldoende hebt afgesloten:

 • ATEX-EX 002 Classificatie (Zonering)
 • ATEX-EX 007/008 Visuele, Nauwkeurige en Gedetailleerde Inspecties
 • ATEX-EX 009 Ontwerp van Explosieveilige Installaties

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het bewijs van deelname ‘ATEX Uitvoeren Audits (EX 010)’. Je kunt ervoor kiezen om na de training een schriftelijk examen te doen. Heb je voor het schriftelijk examen een voldoende behaald, dan ontvang je het attest ‘IECEX 05 Module 010’. Dit attest is 3 jaar geldig. Wil je ook internationaal kunnen werken? Dan heb je een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraag je aan bij DEKRA Certification. Je hebt voor je aanvraag de betreffende attesten nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin je werkgever je werkervaring heeft vastgelegd).

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

ATEX Uitvoeren Audits (EX 010)

(1 bijeenkomsten)

 • Auditmethoden voor de diverse beschermingswijzen
 • Installatie-eisen voor explosieve atmosferen
 • Proces van de auditinspecties in elektrische installaties
 • Vaardigheden in het uitvoeren van auditinspecties
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  • Varianten: klassikaal
  • Dag: 1 dag van 09.00 uur tot 12.00 uur
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Totaalprijs

  De totaalprijs voor deze training is € 450,-.

  Locatie- en arrangementskosten

  Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  ATEX Uitvoeren Audits (EX 010)

  Opleidingsniveau

  Trainingen

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure