ATEX Reparatie en Revisie Materieel (EX 005)

Werken met explosieveilig materiaal - 2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Veiligheid

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Voer je reparaties en revisies uit aan explosieveilig materieel? Dan ben je klaar voor de training ATEX Reparatie en Revisie Materieel (EX 005). Na deze training kun je gecertificeerd aan de slag in een explosiegevaarlijke omgeving. Het is zelfs mogelijk om een internationaal erkend certificaat te krijgen.

Doelgroep

Ben je als monteur of verantwoordelijk persoon belast met reparatie en revisie van explosieveilig materieel? Dan is deze training voor jou essentieel. Ook voor medewerkers van reparatie- en revisiebedrijven die IECEx 03-gecertificeerd zijn of willen worden, is deze training van belang.

Aanpak

Deze training is gebaseerd op de Ex-installatienorm EN-IEC 60079-19 en geeft je voldoende kennis om genoemde werkzaamheden in explosiegevaarlijke omgevingen vakbekwaam te verrichten. Alle specifieke onderwerpen die volgens de eind- en toetstermen van IECEx 05 voor deze werkzaamheden vereist zijn, komen aan bod. Je leert alles over reparatie en revisie van explosieveilig materieel en bedradingssystemen. Daarnaast voldoe je aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 005.

Vooropleiding

Je kunt in deze training instromen zonder de training ATEX Basisprincipes (EX 001) gevolgd te hebben.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het bewijs van deelname ‘ATEX Reparatie en Revisie Materieel (EX 005)’. Je kunt ervoor kiezen om na de training een schriftelijk examen te doen. Heb je voor het examen een voldoende behaald, dan ontvang je het attest ‘IECEx 05 – Unit of competence – Overhaul and repair of explosion – Protected equipment’. Dit attest is 3 jaar geldig. Wil je ook internationaal kunnen werken? Dan heb je een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraag je aan bij DEKRA Certification. Je hebt voor je aanvraag het betreffende IECEx-attest nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin je werkgever je werkervaring heeft vastgelegd).

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

ATEX Reparatie en Revisie Materieel (EX 005)

(4 bijeenkomsten)

 • Documentatie- en registratieverplichtingen
 • Gebruik en interpretatie van certificatiedocumenten
 • Werkzaamheden, per beschermingswijze, aan specifieke onderdelen
 • Uit te voeren testen aan gerepareerd materieel
 • Meetapparatuur
 • Markeringen
 • Annex A van EN/IEC 60079-19 (eisen aan drukvaste constructies)
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  • Varianten: klassikaal
  • Dag: 2 dagen van 09.00 uur tot 16.00 uur
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Totaalprijs

  De totaalprijs voor deze training is € 775,-.

  Locatie- en arrangementskosten

  Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  ATEX Reparatie en Revisie Materieel (EX 005)

  Opleidingsniveau

  Trainingen

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure