ATEX Engineering Principles (EX 009)

Specialisatie ontwerpen - 1 maand

Vanaf

€ 0,00

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI Veiligheid

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ontwerp je elektrische installaties voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen? En heb je de training ATEX Basisprincipes (EX 001) al afgerond? Dan ben je klaar voor de specialisatie ATEX Engineering Principles (EX 009).

Aanpak

Deze training is gebaseerd op de Ex-installatienorm EN-IEC 60079-14 en geeft je voldoende kennis om explosieveilige installaties voor omgevingen met brandbaar gas, damp of stof te ontwerpen. Alle specifieke onderwerpen die volgens de eind- en toetstermen van IECEx 05 voor deze werkzaamheden vereist zijn, komen aan bod. Je leert alles over het ontwerpen van installaties voor gebruik in explosieve omgevingen. De training wordt verzorgd in het Engels.

Vooropleiding

Je hebt de training ATEX Basisprincipes (EX 001) afgerond. Daarnaast voldoe je aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 009.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat je nodig hebt voor je studie, vind je in onze moderne online leeromgeving.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Doelgroep

Ben je als ontwerper belast met het ontwerpen van elektrische installaties in explosieve atmosferen? Dan is deze training voor jou essentieel.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

ATEX Engineering Principles (EX 009)

(8 lesbijeenkomsten)

  • Ontwerp je elektrische installaties voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen? En heb je de training ATEX Basisprincipes (EX 001) al afgerond? Dan ben je klaar voor de specialisatie ATEX Engineering Principles (EX 009).

    Certificaat

    Na afloop van deze training ontvang je het bewijs van deelname ‘ATEX Engineering Principles (EX 009)’. Je kunt ervoor kiezen om na de training een schriftelijk en een praktijkexamen (mondeling) te doen. Heb je voor het schriftelijk examen en het praktijkexamen een voldoende behaald, dan ontvang je het attest ‘IECEx 05 – Unit of competence 009 – Design electrical installations in or associated with explosive atmospheres’. Dit attest is 3 jaar geldig. Wil je ook internationaal kunnen werken? Dan heb je een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraag je aan bij DEKRA Certification. Je hebt voor je aanvraag de betreffende attesten nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin je werkgever je werkervaring heeft vastgelegd).

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opleidingsvarianten

  • Varianten: klassikaal
  • Dag: 4 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

ATEX Engineering Principles (EX 009)

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure