ATEX Awareness e-Learning (EX 000)

Bewustwording van risico's bij explosiegevaar - e-learning

Vanaf

€ 0,00 incl. BTW

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI Veiligheid

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ondernemingen met explosiegevaarlijke gebieden zijn volgens de Arbowet verplicht de explosieveiligheid te waarborgen. Voor bedrijven in de Europese Unie met explosiegevaarlijke gebieden betekent dit dat ze moeten voldoen aan de ATEX 153 (voorheen 137) wetgeving. Iedere werknemer van bedrijven met explosiegevaarlijke gebieden moet op de hoogte zijn van de risico’s en zich bewust zijn van de specifieke regelgeving die in deze bedrijven geldt. ATEX Awareness (EX 000) is een korte training over omgaan met explosiegevaar voor mensen die er niet dagelijks mee werken, maar zich wel bewust moeten zijn van explosiegevaar, risico’s en verantwoordelijkheden. De training is geheel online en zeer flexibel. Je kunt beginnen wanneer je wilt en zelf je tempo bepalen.

Doelgroep

Je werkt bij of voor een bedrijf met explosiegevaarlijke gebieden, maar je hebt er niet dagelijks mee te maken. Toch dien je je bewust te zijn van de risico’s. Speciaal voor jou hebben wij deze training ATEX Awareness e-Learning (EX 000). Deze erkende vaktraining is zeer geschikt als je manager of teamleider bent.

Aanpak

Je volgt deze korte training online, via e-learning. Zo kun je volledig studeren in je eigen tijd en tempo. Na het volgen van deze online training voldoe je aan wettelijke arbo- en ATEX 153 (voorheen 137) eisen. Daarnaast voldoe je aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 000. De ATEX-trainingen omvatten alle relevante nationale, Europese (ATEX) en internationale (IEC) normen en regelgeving. Wij zijn de grootste opleider op dit gebied en hebben ruim 40 jaar ervaring. Je volgt deze training op afstand via e-learning en je doorloopt de stof volledig zelfstandig. Je kunt op elk willekeurig moment starten.

Vooropleiding

Je hebt geen bepaalde vooropleiding nodig.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het bewijs van deelname ‘ATEX Awareness (EX 000)’. Na het doorlopen van deze online training kun je ervoor kiezen om een schriftelijk examen te doen. Heb je voor het examen een voldoende behaald, dan ontvang je het attest ‘ATEX-EX 000 EX Awareness’. Wil je ook internationaal kunnen werken? Dan heb je een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraag je aan bij DEKRA Certification. Je hebt voor je aanvraag het betreffende attest nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin je werkgever je werkervaring heeft vastgelegd).

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

ATEX Awareness e-Learning (EX 000)

(0 bijeenkomsten)

 • Eigenschappen van brandbare gassen
 • Aard van explosieve atmosferen
 • Zonering en markering
 • Risico’s en verantwoordelijkheden bij betreding explosiegevaarlijke gebieden
 • Rollen van betrokken partijen
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Totaalprijs

  De totaalprijs voor deze training is € 195,-.

  Locatie- en arrangementskosten

  Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  Ervaringen
  Ervaringen
  Ervaringen
  Ervaringen
  Ervaringen

  ATEX Awareness e-Learning (EX 000)

  Opleidingsniveau

  Trainingen

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure