Arbeidshygiëne voor Veiligheidskundigen

Draag bij aan een veilige werkomgeving - 6 maanden

Vanaf

€ 6.579,60 incl. BTW

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI Techniek

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je bent elke dag bezig met veiligheidsvraagstukken. Je kijkt ernaar door een veiligheidskundige bril, maar zou meer willen weten over de langdurige impact van de risico's die je onderzoekt. Tijdens deze opleiding specialiseer je je verder in arbeidsveiligheid door bekend te raken met langdurige risico’s. Je leert blootstellingsbronnen als trillingen, geluid en klimaat te meten, zodat je de juiste beheersmaatregelen kunt doorvoeren in je organisatie. Zo stimuleer je de veiligheid en gezondheid van je werknemers en behaal je na een ongewenst voorval alsnog de gestelde doelstellingen.

Doel en opzet

Na afloop van deze praktijkgerichte opleiding beschik je over fundamentele kennis over arbeidshygiëne. Zo ga je in op arbeidshygiëne en krijg je inzicht in langdurige risico’s. Je wordt begeleid door docenten met veel werkervaring. Zij kennen het vakgebied erg goed. Ook voer je verschillende praktijkopdrachten uit, waarin je alles wat je leert toepast. Dit maakt je al direct succesvoller in je werk. Daarnaast wordt er in dit programma gebruikgemaakt van het meest actuele studiemateriaal en een moderne online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kun je hier communiceren met je medestudenten en docent.

Vooropleiding

Je hebt HBO-werk- en -denkniveau en al een diploma Hogere Veiligheidskunde. Voor het uitvoeren van portfolio-opdrachten en het scriptieonderzoek is het belangrijk dat je een geschikte werkplek hebt.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 16-18 uur per bijeenkomst.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: SHE Manager

Kwaliteit en toelating

De opleiding Arbeidshygiëne van NCOI zit in het proces van toelating. Tijdens de kantooraudit is de opzet van de opleiding door de toelatende instantie Hobéon SKO goedgekeurd. Dit is een belangrijke stap richting toelating. Deze toelating wordt pas definitief toegekend na het bijwonen en goedkeuren van de scriptieverdedigingen.

Hobéon SKO is de certificerende instelling die toeziet op de kwaliteit van opleidingen en toetst deze kwaliteit periodiek. Als een opleiding toegelaten is door Hobéon SKO, kunnen studenten na het behalen van het diploma van de opleiding op voor persoonscertificering zoals beschreven in artikel 2.15 van de Arbowet.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je bent hoger veiligheidskundige, maar wilt naast risico's met directe impact meer weten van risico's met langetermijngevolgen. Je wilt je verder verdiepen in het herkennen, evalueren en beheersen van gevaren en risico’s bij chemische, biologische en fysische (geluid, trillingen, klimaat enzovoort) aspecten en fysieke belasting. Je vindt het leuk om je kennis toe te passen op de vaak complexe materie op de werkvloer waarbij de focus ligt op de organisatie als geheel.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Biologische en chemische factoren

(12 bijeenkomsten)

 • Inleiding arbeidshygiëne
 • Chemische factoren
 • Gevaarlijke stoffen
 • Straling
 • Biologische factoren
 • Beheersmaatregelen
 • Langdurige risico's volksgezondheid
 • Maatschappelijke trends en ontwikkelingen

Fysische en fysieke factoren

(12 bijeenkomsten)

 • Geluid
 • Trillen
 • Binnenklimaat
 • Ergonomie
 • Metingen en meetmethoden
 • Inleiding veiligheids- en gezondheidsthema's
 • Risicomanagement
 • Ketendenken en bronaanpak

  Integrale opdracht

  (2 bijeenkomsten van 3 uur)
  Je rondt dit programma af met een eindopdracht en een portfolio.

  Diploma

  Alle modules sluit je af met een praktijkgerichte opdracht, die beoordeeld wordt door een onafhankelijke beoordelaar. Daarnaast werk je aan je portfolio-opdrachten. De opleiding als geheel sluit je af met een afstudeerrapport dat je verdedigt. Heb je voldaan aan alle exameneisen, dan ontvang je het diploma ‘Arbeidshygiëne voor Veiligheidskundigen' van NCOI.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 6 maanden
 • Varianten: Dag, zaterdag
 • Dag: 12 dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur en 2 bijeenkomsten van 3 uur
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Totaalprijs

Dagopleiding: € 6.495,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 4.475,-
Studiemateriaal: € 450,-
Examenkosten: € 630,-
Eindopdracht: € 350,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten dag: € 475,-

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt het programma ook in 2 of 6 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Arbeidshygiëne voor Veiligheidskundigen

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure