ANTAT en Scenariotest in de Dagelijkse Praktijk

Het gebruik van de ANTAT en de Scenariotest in de klinische praktijk

Vanaf

€ 745,25

Duur

2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je de communicatieve vaardigheden van afasiepatiënten in kaart brengen? Dan zijn er verschillende tests om deze communicatieve vaardigheden te meten. Met de ANTAT worden de verbale vaardigheden getest, met de Scenariotest ook de non-verbale mogelijkheden. In deze cursus worden de ANTAT en de Scenariotest in relatie tot elkaar besproken. Ook komen er andere instrumenten aan bod. Om je expertise te vergroten oefen je met afname en scoring en test je je eigen cliënt na de eerste cursusdag. Op de tweede cursusdag bespreken we je ervaringen en kun je de nieuwe kennis meteen toepassen in de praktijk.

Resultaat

  • Je neemt de ANTAT en de Scenariotest op betrouwbare wijze af
  • Je kunt de ANTAT en de Scenariotest op de juiste wijze scoren
  • Je kunt het gebruik van de ANTAT en de Scenariotest integreren in je eigen klinische praktijk

Doelgroep

Je bent als logopedist werkzaam met mensen met neurologische taalstoornissen.

Aanpak

Na afloop van deze cursus heb je meer kennis over de ANTAT en de Scenariotest en de relatie tussen deze 2 tests. Tijdens de cursusdagen oefen je de testafnamen in een rollenspel en ga je aan de slag met het scoren van de tests aan de hand van audio- en/of video-opnamen van de docent. Na de eerste cursusdag oefen je in het kader van de praktijkopdracht de afname en scoring van één van de tests bij een cliënt uit je eigen klinische praktijk.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 20 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en 7 uur zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt gegeven door dr. Sandra Wielaert en drs. Jiska Wiegers. Sandra is gepromoveerd op het gebied van afasie en is coauteur van het boek Status afasietherapie, waarvoor zij de Branco van Dantzig-prijs ontving. Sandra is ook werkzaam bij het Afasieteam van Rijndam Revalidatie. Jiska is gespecialiseerd in de neurolinguïstiek en werkt als klinisch linguïst bij het Afasieteam van Rijndam Revalidatie.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

 

ANTAT en Scenariotest in de Dagelijkse Praktijk

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.