Algemene Plaatselijke Verordening Verdieping

Toepassen van de APV

Vanaf

€ 1.188,35

Duur

2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Opstellen van gemeentelijke regelgeving vraagt om kennis van het te regelen onderwerp, juridische kennis en kennis van de techniek van het regelgeven. In deze verdiepende training krijg je meer inzicht in het opstellen, toepassen en uitleg van de APV. Je gaat aan de hand van actuele thema’s concreet aan de slag met de APV. Je ziet hiervan direct resultaat in je eigen werkomgeving.

Jouw resultaat

Je gaat concreet aan de slag met een aantal thema’s die direct van invloed zijn op de toepassing en uitleg van de APV zoals (drugs)overlast, cameratoezicht en privacy. Na afloop van deze training heb je een volledig beeld op welke manier deze thema’s de toepassing van de APV beïnvloeden. Je weet dat toe te passen in je eigen werkpraktijk.

Doelgroep

Je bent juridisch medewerker, gemeente-/overheidsjurist en je bent verantwoordelijk voor het opstellen van actueel houden van de APV. Je beschikt al over de nodige basiskennis op dit gebied en je wilt je kennis en ervaring verdiepen en actualiseren.

Aanpak

Deze training is zeer praktijkgericht. Je gaat concreet aan de slag met een aantal thema’s die direct van invloed zijn op de toepassing en uitleg van de APV zoals (drugs)overlast, cameratoezicht en privacy.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Regelgeving en APV
  • Handhaving en APV (beleid, bestuurlijke boete en bestuurlijke strafbeschikking)
  • APV en het verminderen van regeldruk, heeft onze gemeente daar een visie op?
  • 'Schaarse vergunningen', verdeling, factoren en beleid
  • Ondermijning en (drugs)criminaliteit
  • Cameratoezicht
  • Van APV naar omgevingsplan, fysieke leefomgeving, afbakening met APV
  • Brandveiligheid bij evenementen
  • Paracommercie en de Alcoholwet
  • Noodbevoegdheden in de APV

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Algemene Plaatselijke Verordening Verdieping’ van Bestuursacademie Nederland.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Trainingskosten
€ 969,-
Trainingsmateriaal
€ 50,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.178,-
BTW bedrag
€ 10,35
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 1.188,35

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Algemene Plaatselijke Verordening Verdieping

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.