Algemene Plaatselijke Verordening Basis

De juiste handvatten voor een succesvolle APV-toepassing

Vanaf

€ 1.188,35

2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en/of implementatie in het kader van een Algemene Plaatselijke Verordening (APV) bij je gemeente? Wil je beschikken over de juiste basiskennis van het stelsel van een APV? Dan is deze training zeer geschikt voor jou. In de training leer je om de vergunningverlening in het kader van een APV juridisch correct af te handelen. Ook weet je dit binnen de juiste context te plaatsen. Je kunt na afloop de APV direct toepassen in je dagelijkse praktijk.

Jouw resultaat

Je raakt vertrouwd met de ins en outs van het traject van vergunningverlening. Je verkrijgt relevante kennis van de structuur en werking van de APV van je gemeente in relatie met het model van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Daarnaast passeren actuele APV-onderwerpen de revue. Je leert de algemene beginselen van behoorlijk bestuur in de vergunningverleningspraktijk toe te passen. Ook ben je in staat de relatie te leggen met de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Doelgroep

Je houdt je binnen de gemeentelijke praktijk bezig met vergunningverlening en/of advisering. Deze training is onder meer geschikt voor vergunningverleners en uitvoerders van de APV, juridisch beleidsmedewerkers die gaan over de uitvoering van de APV of handhavers die met de uitvoering van de APV worden geconfronteerd. Deze training is ook uitermate geschikt voor financiële medewerkers die betrokken zijn bij subsidieverstrekking bij de overheid, juridisch adviseurs en secretarissen van bezwaarschriftencommissies.

Aanpak

Tijdens deze training verdiep je je onder andere in de opbouw en structuur van de APV en het systeem van vergunningen en ontheffingen.

We maken zo veel mogelijk gebruik van voorbeelden uit je werkpraktijk. Op die manier kun je wat je leert direct toepassen.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Opbouw en structuur van de APV
  • Systeem van vergunningen en ­ontheffingen
  • Soorten vergunningen op basis van de model-APV van de VNG
  • Aanvraag, verlening en intrekking van een vergunning
  • Voorschriften, beperkingen en ­weigeringsgronden in de APV
  • Strafbepalingen in de APV
  • Meldingsplicht en vergunningaanvraag
  • Toezicht en handhaving van de APV
  • Verminderen regeldruk APV
  • Aanpassing APV in het kader van de Omgevingswet

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Algemene Plaatselijke Verordening Basis’ van Bestuursacademie Nederland.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 969,-
Studiemateriaal
€ 50,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.178,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 1.188,35

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Algemene Plaatselijke Verordening Basis

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,2

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.