Agile Projectmanagement en Team Skills

Opleider

Computrain

Prijs

€ 2.250,00

Niveau

Trainingen

Duur

4 dagen

Inschrijven
PDF download
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 9 390 000
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u op effectieve wijze zelfsturende projectteams begeleiden en de onderlinge samenwerking optimaliseren? De scrummethode is een effectieve manier van projecten uitvoeren waarbij het team zelf verantwoordelijk is voor het resultaat van het project. Dit vraagt wel veel van uw communicatieve en sociale vaardigheden. Met deze training leert u hoe u deze vaardigheden kunt versterken. Met behulp van de scrummethode wordt het werken met agile projecten makkelijker en succesvoller.

Voor wie

U bent werkzaam in de IT en u wilt uw kennis van en vaardigheden in projectmanagement in een IT-context ontwikkelen. U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Affiniteit met de agile scrumwerkmethode is een pre en enige ervaring met projectmanagement op het niveau van PRINCE2® Practitioner is gewenst.

Aanpak van de training

In dit boeiende programma verdiept u zich in de kern van agile werken en leert u dit met succes toepassen in de praktijk. U krijgt zicht op agile planning en control en leert daarbij prioriteiten stellen en timeboxen. Daarnaast ontwikkelt u een persoonlijke scrumrol en gaat u aan de slag met de communicatieve vaardigheden die u nodig heeft binnen een scrumteam.

Tijdens de bijeenkomsten wordt er met diverse werkvormen gewerkt. U oefent praktijksituaties aan de hand van cases en rollenspelen, die op individueel niveau kritisch worden geanalyseerd. U geeft en krijgt hierbij feedback en brengt uw eigen ervaringen in. Het interactieve karakter maakt het programma erg inspirerend. De training wordt bovendien verzorgd in kleine groepen, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Agile Project Management™ Foundation, (versie 2.0) inclusief examen

(2 dagen)

 • What is Agile? And why use DSDM?
 • Philosophy, Principles and Project Variables
 • Preparing for Success
 • The DSDM Process
 • The People - DSDM Roles and Responsibilities
 • The DSDM Products
 • Key Practices - Prioritisation and Timeboxing
 • Planning and Control throughout the Lifecycle
 • Other Practices
 • Voorbereiding, oefenexamen

Skills voor agile teams

(2 dagen)

 • Aan de slag met uw persoonlijke scrumrol
 • Communicatie binnen een scrumteam
 • Communicatie, commitment en afspraken binnen de daily scrum
 • Autonomie en zelforganiserend vermogen als teamlid
 • Uw persoonlijke stijl
 • Teammodellen, voorwaarden en ontwikkelfases voor scrumteams
 • Positief beïnvloeden en aanspreken op eigen verantwoordelijkheden
 • Feedback in de Sprint Review en Sprint Retrospective
 • Inspect en adapt toepassen voor continue verbetering

Certificaat

De training Agile Project Management™ Foundation rondt u af met een extern examen dat wordt afgenomen door APMG-International. Het examen is inbegrepen bij de training. Voor de training Skills for agile teams ontvangt u een certificaat. Als u dit certificaat behaalt en het examen met een voldoende afsluit, ontvangt u het certificaat ‘Agile Projectmanagement en Team Skills’.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Trainingskosten: € 1.290,-
Trainingsmateriaal: € 175,-
Examenkosten: € 250,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Opleider

Computrain

Prijs

€ 2.250,00

Niveau

Trainingen

Duur

4 dagen

Inschrijven
PDF download
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 9 390 000

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date?
Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Data-talent gezocht op marketingafdelingen

Uit de ‘DM Barometer - De marketeer in 2015’ van DDMA blijkt dat marketingafdelingen snakken naar marketeers die data kunnen omzetten naar informatie en de juiste vragen weten te stellen. De huidige technische infrastructuur en de talent gap op dit gebied zorgen ervoor dat marketingafdelingen onvoldoende toegespitst zijn op de kansen die data biedt.
 
Lees het hele artikel

Nieuwsbrief

Computrain

Vooruit met IT
Computrain is in 40 jaar uitgegroeid tot grootste IT-opleider van Nederland. Wij zorgen ervoor dat deelnemers vandaag beschikken over de competenties die nodig zijn voor de technologie van morgen. Jaarlijks leiden wij 20.000 cursisten op. Wij bieden 850 trainingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development en Business IT. Computrain werkt samen met Adobe, Citrix, Cisco, Red Hat, VMware en natuurlijk Microsoft.