Adviseur Juridische Zaken

Praktijkgerichte verdieping tot volwaardig juridisch (beleids)adviseur

Vanaf

€ 7.550,60

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als medewerker binnen de lokale overheid kun je er bijna niet omheen. In bijna elke functie krijg je te maken met (veranderende) wet- en regelgeving. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Binnen deze opleiding richten we ons dan ook op het (door)ontwikkelen van juridische activiteiten als procederen, regel geven en contracteren. Kortom: wij leiden je op tot een vakbekwaam juridisch beleidsmedewerker of -adviseur.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding kun je juridische vraagstukken beoordelen en oplossen. Je bent thuis in de relevante wet- en regelgeving en je weet hoe je je organisatie daarin vertegenwoordigt. Je weet hoe je een procesdossier kunt schrijven, hoe je omgaat met de belangen van de cliënt en hoe je invloed kunt uitoefenen op het proces.

Doelgroep

Je bent (toekomstig) beleidsmedewerker of beleidsadviseur bestuurlijk-juridische zaken. Je wilt opgeleid worden tot volwaardig juridisch beleidsmedewerker of -adviseur.

Aanpak

Tijdens deze opleiding staat het overbrengen van de theorie naar je praktijk centraal. Praktijkopdrachten en casuïstiek helpen hierbij. Na afloop van deze opleiding heb je je competenties op het gebied van juridische zaken ontwikkeld. Je kunt juridisch advies leveren op het brede gebied van bezwaar en beroep, handhaving, aansprakelijkheid en privaatrecht. Je kent de relevante wet- en regelgeving en kunt wetswijzigingen vertalen naar je dagelijkse werkpraktijk.

Vooropleiding

De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Enige juridische basiskennis op het gebied van bestuursrecht en gemeenterecht is een pre.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Adviseur Juridische Zaken

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.