Adviseur Duurzaam Wonen

Goed voorbereid op klantgesprekken over verduurzaming

Vanaf

€ 59,00 incl. BTW

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Zonnepanelen, spouwmuurisolatie, een warmtepomp. De consument weet dat het verduurzamen van de woning interessant kan zijn. Zowel vanuit het oogpunt van milieu als kostenbesparing. Maar waar te beginnen? Welke energiebesparingsmethode past bij hen en hun woning? Door de grote hoeveelheid aan informatie is het moeilijk kiezen voor de consument. Het is daarom ook niet vreemd dat zij jou als adviseur of makelaar bij deze keuze willen betrekken. Wil jij jouw klanten beter kunnen helpen bij vragen over woningverduurzaming? Dan is dit de training voor jou.

Doel en opzet

In deze training Adviseur Duurzaam Wonen nemen we je mee in de actuele ontwikkelingen op het gebied van woningverduurzaming. Welke mogelijkheden tot energiebesparing zijn er? Welke voor- en nadelen hebben zij? Zijn er subsidieregelingen mogelijk? Met deze en andere vragen ga je aan de slag. Daarnaast oefen je met enkele rekenmodellen om de efficiëntie en besparing van verschillende methoden te kunnen berekenen. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen verdiepen jij en jouw collega's zich in het onderwerp.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Jouw loopbaan

Je werkt als financieel adviseur of makelaar en zoekt handvatten om je klanten van goed advies over duurzaam wonen te voorzien.

We gaan ervan uit dat je al adviesgesprekken voert en dat je bijvoorbeeld de opleiding Wft Consumptief Krediet, Wft Hypothecair Krediet, Woningfinanciering of Erkend Financieel Adviseur (Integraal Adviseren) hebt gevolgd.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Klimaatakkoord
  • Energiebesparende voorzieningen
  • Financieringsmogelijkheden duurzame woning
  • Subsidiemaatregelen en NHG
  • Rekenmodellen

Certificaat

Je sluit de training af met een toets in de online leeromgeving. Rond je de toets met een voldoende beoordeling af, dan ontvang je het certificaat 'Adviseur Duurzaam Wonen' van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvorm

Je volgt de training via e-learning. Hierbij maak je gebruik van onze geavanceerde online leeromgeving.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

E-learning: € 59,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Adviseur Duurzaam Wonen

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 7,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.