Administratieve Organisatie en Interne Controle bij de Gemeente

Praktische kennismaking met basisbegrippen en -processen

Vanaf

€ 2.927,10

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Gemeenten voeren ogenschijnlijk moeiteloos gecompliceerde processen uit, bijvoorbeeld het uitgeven van een paspoort of het innen van belastingen. Hoe makkelijk zo’n proces ook lijkt, toch gaat het niet vanzelf. De basis voor een efficiënte afwikkeling van diensten is een goed ingericht werkproces. Voor de beschrijving van een proces gebruikt men administratieve organisatie (AO). Een adequate bijsturing van de processen wordt bereikt door het inzetten van interne controletechnieken (IC). De opleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle bij de Gemeente is speciaal ontwikkeld om op deze terreinen helemaal thuis te raken.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding kun je direct in de praktijk aan de slag met het bijsturen van processen door interne controletechnieken toe te passen. Je kunt processen geheel zelfstandig inrichten en beschrijven. Ook ken je de rol van AO/IC binnen je organisatie.

Doelgroep

Je bent controller, IT-adviseur, AO-/IC-medewerker, medewerker afdeling Financiën of lijnmanager.

Aanpak

Tijdens deze opleiding maken we veel gebruik van voorbeelden uit de gemeentelijke praktijk. Op die manier wordt direct een link gelegd tussen de theorie en de praktijk. Hierbij komt de theorie tot leven en maak je je de stof snel eigen. Voor jou is van belang dat je weet hoe een adequate AO/IC eruitziet en hoe je deze in je organisatie kunt invoeren. In deze opleiding maak je in korte tijd kennis met de basisbegrippen en -processen; deze weet je na afloop van de opleiding direct toe te passen in je werkpraktijk.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Wél is het belangrijk dat je over enige theoretische kennis met betrekking tot AO/IC beschikt. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Administratieve Organisatie en Interne Controle bij de Gemeente

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.