Servicemodule Rechten

Hogeschool NCOI, de grootste hogeschool van werkend Nederland

Vanaf

€ 471,75

Duur

1 maand

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Voor verschillende opleidingen op het gebied van rechten van Hogeschool NCOI is het van belang dat je over juridisch inzicht beschikt. Soms hebben studenten van dergelijke opleidingen dit juridische inzicht in een vooropleiding, aparte cursus of door werkervaring ontwikkeld. Als je nog weinig zicht hebt op de diverse soorten rechtsgebieden en weinig ervaring hebt met het gebruik van wetboeken, dan is deze servicemodule voor jou buitengewoon geschikt.

Doel en opzet

In deze module worden de algemene juridische basisbegrippen toegelicht en leer je de indeling van de rechtsgebieden in het Nederlandse recht toepassen. Tussen de bijeenkomsten door maak je diverse oefeningen om het geleerde direct in praktijk te brengen. Na afloop van de module heb je zicht op de meest voorkomende rechtsgebieden en kun je de kernbegrippen die bij deze rechtsgebieden horen uitleggen. Bovendien kun je met een gerust hart aan een opleiding rechten beginnen of het examen maken.

Vooropleiding

Voor de module is geen specifieke vooropleiding vereist.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Deze servicemodule is zeer bruikbaar voor iedereen die een opleiding op het gebied van rechten gaat volgen en een mooie basis wil leggen.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Algemene juridische basisbegrippen
 • Indeling positief recht
 • Bronnen van het recht
 • Gebruik wetboeken
 • Gerechtelijke kaart en soorten gerechten
 • Kernbegrippen van het materieel en formeel privaatrecht
 • Kernbegrippen van het materieel en formeel publiekrecht
 • Kernbegrippen van het volkenrecht (Internationaal en Europees recht)­

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘Servicemodule Rechten'. Je bent nu verzekerd van goed ontwikkelde kennis op het gebied van rechten. Na deze training heb je op dit gebied geen moeite met de vervolgopleidingen rechten van Hogeschool NCOI.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Trainingsvarianten

 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 1 dag van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 2 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Kosten tot 01 september 2021

Bij e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 390,-
Studiemateriaal
€ 75,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 465,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 471,75
Kosten vanaf 01 september 2021

Bij e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 390,-
Studiemateriaal
€ 75,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 465,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 471,75

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Servicemodule Rechten

Vakgebied

Juridisch

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.