Marketing Basis

Ontwikkel je als supportprofessional op het gebied van marketing

Prijs

€ 0,00

Opleidingsniveau

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het snappen van de basis van marketing is onmisbaar wanneer je bezig bent met het marketingbeleid. In deze korte, maar complete opleiding verdiep je je in de basis van marketing. Wat houdt marketing in? Hoe verdiep je je in klanten? Wat willen ze nu eigenlijk en hoe beslissen zij? Met behulp van allerlei analyses schrijf je een marketingbeleid dat toepasbaar is binnen je eigen organisatie, dit noemen we een marketingplan. Met het Schoevers-diploma Marketing Basis ben je van toegevoegde waarde voor je organisatie.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor (aankomend) supportmedewerkers die hun marketingkennis willen ontwikkelen en dit willen gebruiken om een marketingplan te schrijven en toepassen binnen de eigen organisatie.

Doel en opzet van de opleiding

Marketing is een veelzijdig en uitdagend vakgebied. Als je je als supportprofessional bezig houdt met marketingactiviteiten is het belangrijk dat je beschikt over de basiskennis van marketing. In deze opleiding ga je aan de slag met marketingmanagement, vraag en aanbod, de optimale prijszetting en distributieanalyse. De opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak en wordt verzorgd door ervaren vakdocenten. Je leert dingen die je veelal direct in je eigen werk kunt toepassen.

In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Officieel Schoeversdiploma

De opleiding Marketing Basis sluit je af met een praktijkgerichte opdracht. Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma ‘Marketing Basis’.

Programma

Bij het aantal lessen wordt uitgegaan van de avondvariant. Bij de dagvariant heb je altijd 2 lessen op dezelfde dag. In het programma komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Marketing

(6 lessen)

 • Uitgangspunten van marketing
 • Marketing, sales en communicatie
 • Online marketing en communicatie
 • Consumentengedrag
 • Wie is de klant?
 • Koopgedrag
 • Psychologie in marketing
 • Marketingmix
 • Product- en prijsbeleid
 • Reclame en promotie
 • Distributie
 • Online marketingmix
 • Marketingactieplan
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  De opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.

  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kosten

  Inschrijfgeld: € 100,-
  Lesgeld: € 999,-
  Studiemateriaal: € 75,-
  Examenkosten: € 210,-
  Reprorechten: € 15,-
  Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

  Marketing Basis

  Opleidingsniveau

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure