ISTQB® Advanced - Test Analyst

Inclusief examen

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Computrain

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u meer leren over testanalyse, testtechnieken, usability testen en reviews? Dan is deze advanced training echt iets voor u! U wordt klassikaal uitstekend begeleid door onze ervaren trainer. En tijdens de laatste dag vindt er ’s ochtends een examentraining plaats met aansluitend het examen. Op deze manier gaat u als een gekwalificeerde expert de deur uit.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor testanalisten, testcoördinatoren en testconsultants die zich verder willen ontwikkelen in het testvak.

Voorkennis

Het Foundation Certificate alsmede 18 maanden praktijkervaring zijn voorwaarden om deel te kunnen nemen aan het examen Advanced Certificate.

Studiemateriaal

Computrain gebruikt het meest actuele studiemateriaal, dat speciaal is ontwikkeld voor deze training. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft en aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Aanpak van de training

De klassikale training ISTQB® Advanced - Test Analyst duurt 5 dagen verspreid over een aantal weken (inclusief examentraining en examen). Daarnaast dient u rekening te houden met enig huiswerk.
De nadruk ligt op het toepassen van gestructureerd testen in de praktijk en verdieping van de testkennis. Ongeveer 50% van de training bestaat uit praktische oefeningen, mede gebaseerd op een uitgebreide case. Deze training gaat onder andere uitgebreid in op testanalyse, testtechnieken, usability testen en reviews. Het Foundation Certificate alsmede 18 maanden praktijkervaring zijn voorwaarden om deel te kunnen nemen aan het examen Advanced Certificate.

Het examen duurt 1 3/4 uur waarin u ongeveer 40 scenario-gebaseerde multiplechoicevragen dient te beantwoorden. Bij een score van 65% of hoger verkrijgt u het certificaat ‘ISTQB® Advanced Test Analyst’.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

Tijdens deze praktijkgerichte training worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Testmanagement
 • Testfasering (planning, specificatie, uitvoering en afronding)
 • Exit- en acceptatiecriteria
 • Testdocumentatie
 • Risicomanagement en koppeling naar testaanpak en testtechnieken
 • Reviews en inspecties
 • Reviewprincipes, informele reviews, walkthrough, technical review en inspecties (IEEE 1028)
 • Het gebruik van checklists en rules People skills
 • Communicatieve vaardigheden
 • Testtechnieken
 • Black-box (equivalentie klassen, grenswaarde-analyse, beslissingstabellen, pairwise, classification trees, use cases, state transition testen)
 • Exploratory testen, error guessing
 • Fout-gebaseerde testtechnieken (software attacks, defect taxonomies)
 • Bevindingenrapportage en beheer
 • Het kiezen van de juiste testtechnieken en bepalen van de testaanpak
 • Ondersteunende tools

Examen en certificaat

Na afronding van de training ontvangt u het officiële certificaat ‘ISTQB® Advanced - Test Analyst’ van Computrain. Deze training bereidt u uitstekend voor op het officiële examen ISTQB® Advanced - Test Analyst Certificate. Na het volgen van de training wordt dit examen (1 uur) met 40 multiplechoicevragen afgenomen. Bij een score van 26 of meer slaagt u voor het ‘ISTQB® Advanced - Test Analyst Certificate’.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

5 dagen, 09.15 uur tot 17.00 uur.

ISTQB® Advanced - Test Analyst

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Computrain - Opleidersscore 8,0

Vooruit met IT

Computrain is in 40 jaar uitgegroeid tot grootste IT-opleider van Nederland. Wij zorgen ervoor dat deelnemers vandaag beschikken over de competenties die nodig zijn voor de technologie van morgen. Jaarlijks leiden wij 20.000 cursisten op. Wij bieden 850 trainingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development en Business IT. Computrain werkt samen met Adobe, Citrix, Cisco, Red Hat, VMware en natuurlijk Microsoft.