IREB Advanced Elicitation and Consolidation

Certified Professional for Requirements Engineering

Opleider

Computrain

Prijs

€ 0,00

Niveau

Trainingen

Duur

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 93 90 000
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De International Requirements Engineering Board (IREB) is een internationale non-profit organisatie die zich richt op het verdere professionaliseren van het requirements vakgebied. Binnen IREB zijn onder andere requirements engineering experts zoals Chris Rupp en Suzanne Robertson lid van de internationale board. De internationaal erkende examens worden afgenomen door het exameninstituut International Software Quality Institute (iSQI).

Officieel erkend

Computrain voert deze training uit in samenwerking met partner Improve Quality Services, IREB Recognized Training Provider. De International Requirements Engineering Board (IREB) is een internationale non-profit organisatie die zich richt op het verdere professionaliseren van het requirements vakgebied.

Voor wie

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die zich verder wil verdiepen in zijn vakgebied en in het kader van zijn carrière het internationaal erkende IREB Certificated Professional for Requirements Engineering – Advanced Level, Elicitation and Consolidation wil verkrijgen. Bijvoorbeeld in de rol van requirement engineer, businessanalist, informatieanalist en functioneel ontwerper architect, ontwikkelaar en ieder die betrokken is bij het specificeren van informatiesystemen c.q. softwareproducten. Ook is deze training interessant voor kwaliteitsfunctionarissen en projectmanagers die zich willen verdiepen in requirement engineering en management.

Voorkennis

Kandidaten voor het module-examen CPRE Advanced Level moeten in het bezit zijn van het certificaat CPRE Foundation Level.

Studiemateriaal

Computrain gebruikt het meest actuele en geaccrediteerde studiemateriaal, dat perfect aansluit bij de exameneisen. Tevens beschikt u over een zeer moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Aanpak van de training

Requirement engineering wordt zowel vanuit theoretisch als praktisch perspectief behandeld. Oefeningen en meningsvormen hebben een belangrijke plaats binnen deze training. Tijdens de training worden examenvragen veelvuldig geoefend. Het verdient aanbeveling ter voorbereiding op het examen in de avonduren de gedoceerde lesstof te bestuderen.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

Kennis van requirement bronnen

 • Wat zijn requirement bronnen?
 • Herkennen, beheersen, vastleggen en documenteren

Requirement bronnen

 • Stakeholders classificatieschema
 • Identificeren, classificeren en beheersen van documenten en systemen die in gebruik zijn

Kennis en toepassing van elicitation technieken

 • De karakteristieken
 • Beheersen en toepassen van de classificatie
 • Beheersen en toepassen

Onderzoek, observatie en creatieve technieken voor requirements elicitation

 • Interviewtechnieken
 • Creatieve technieken
 • Artefact gebaseerde technieken
 • Andere ondersteunende technieken

Communicatie voor requirement engineering

 • Kwalitatieve interviews
 • 6-3-5 methode en perspective-based lezen
 • Contextueel onderzoek

Conflicten herkennen en oplossingen vinden

 • Detectie van conflicttypen
 • Kennen van Glasl’s conflict escalatiemodel
 • Herkennen, toepassen en selectie van consolidatietechnieken

Kennis en toepassen verschillende consolidatietechnieken

 • Conflict regelingstechnieken
 • Stem- of instructiemethoden
 • Analytische methoden

Examen en certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het officiële certificaat ‘IREB Advanced Elicitation and Consolidation’ van Computrain.

Deze training is inclusief het examen en bereidt u uitstekend voor op het officiële examen IREB Advanced Elicitation and Consolidation. Het multiplechoice-examen vindt plaats aan het einde van de 3e dag en duurt 75 minuten.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

3 dagen, van 9.30 uur tot 16.30 uur.

Kijk voor de exacte trainingsdata en plaatsen op www.computrain.nl

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Totaal: € 2.339,-
Inclusief locatie- en arrangementskosten, exclusief btw

Opleider

Computrain

Prijs

€ 0,00

Niveau

Trainingen

Duur

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 93 90 000

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date?
Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Data-talent gezocht op marketingafdelingen

Uit de ‘DM Barometer - De marketeer in 2015’ van DDMA blijkt dat marketingafdelingen snakken naar marketeers die data kunnen omzetten naar informatie en de juiste vragen weten te stellen. De huidige technische infrastructuur en de talent gap op dit gebied zorgen ervoor dat marketingafdelingen onvoldoende toegespitst zijn op de kansen die data biedt.
 
Lees het hele artikel

Nieuwsbrief

Computrain

Vooruit met IT
Computrain is in 40 jaar uitgegroeid tot grootste IT-opleider van Nederland. Wij zorgen ervoor dat deelnemers vandaag beschikken over de competenties die nodig zijn voor de technologie van morgen. Jaarlijks leiden wij 20.000 cursisten op. Wij bieden 850 trainingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development en Business IT. Computrain werkt samen met Adobe, Citrix, Cisco, Red Hat, VMware en natuurlijk Microsoft.