• Home
 • Holistische LeefstijlCoaching (Academie voor Holistisch Coachen)

Holistische LeefstijlCoaching (Academie voor Holistisch Coachen)

Prijs

€ 0,00

Vakgebied

Opleidingsniveau

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Academie voor Holistisch Coachen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het kort

In deze opleiding leer je onder andere hoe je gesprekken kunt voeren met jouw cliënten, je gaat met je cliënten op zoek naar de achtergronden en oorzaken bij hun hulpvraag, je leert hoe je cliënten zelf hun eigen ontwikkelpad kunt laten vinden en hoe jij ze op dit pad kunt begeleiden. Daarnaast leer je ook allerlei vormen van ontspanning die de basis vormen voor elke verandering. Bij jezelf en bij je cliënten. Om uiteindelijk met een diploma in je hand als professioneel en zelfstandig coach jouw eigen weg verder te bewandelen.Bij een ‘gezonde leefstijl’ gaat het over een gedragspatroon waarin aandacht is voor voldoende ontspanning en slaap, goede voeding, voldoende beweging en het reduceren van stress. Waardoor klachten zoals slecht slapen, nek-, rug- of darmproblemen, je futloos voelen, ‘niet goed in je vel zitten’ verminderen of verdwijnen.Kenmerkend voor deze opleiding is dat jouw persoonlijke ontwikkeling en bewustwording een belangrijke rol inneemt. Jij zelf bent immers het belangrijkste instrument dat je als toekomstig coach voorhanden hebt. Het is dus zaak dat jij er als persoon en als professional klaar voor bent om anderen te begeleiden. Met de juiste kennis, vaardigheden en ervaring én met voldoende persoonlijke bagage om met een gerust hart er te kunnen zijn voor jouw gesprekspartners. Veel deelnemers zien deze opleiding dan ook als een mooie manier om zowel een nieuw beroep te leren als om een ontwikkelingstraject met zichzelf aan te gaan.

Inhoud

Als Holistische Leefstijlcoach werk je met cliënten die verschillende vraagstukken kunnen aandragen. Denk hierbij o.a. aan vraagstukken op het gebied van:•Relaties (privé, familie, etc.)•Loopbaan - Interactie met collega’s en/of leidinggevende•(werk)stress en ontspanning•Voeding, beweging en gezondheid•Eigen gedrag•Maken van keuzes en stellen van prioriteitenVaak komen cliënten bij je langs met praktische vragen en aanleidingen zoals:•Ik heb het altijd ‘druk, druk, druk’. Hoe ga ik beter om met alle stress en (werk)druk?•Als ik ’s ochtends op sta voel ik me al moe. Wat kan ik doen om mij vitaler te voelen?•Ik ben er vooral voor anderen. Hoe zorg ik beter voor mijzelf?•Ik zie erg op tegen het aankomende gesprek met mijn leidinggevende. Hoe kom ik van dit onzekere gevoel af?•Wat kan ik doen om mijzelf meer ‘in mijn kracht’ te voelen?•Ik wil meer gaan bewegen maar weet niet waar en hoe ik moet beginnen.•Vroeger bruiste ik van de energie. Hoe kan ik dat gevoel weer terugkrijgen?

Studie informatie

Coaching is er op gericht om de cliënt bewuster te maken van zijn/haar eigen gedrag waardoor hij/zij meer eigen verantwoordelijkheid gaat ervaren over zijn/haar eigen leven. En daarmee beter toegerust voorwaarts te kunnen gaan op het eigen unieke ontwikkelpad. Soms moeten daarvoor problemen worden opgelost, zoals problemen in sociale- of werkrelaties, stress gerelateerde klachten of onverwerkte emotionele gebeurtenissen uit het verleden. Dit is de curatieve kant van coaching. Coaching kan ook preventief zijn. Daarbij gaat het dikwijls over het vergroten van het bewustzijn bij het maken van keuzes, bij de omgang met anderen en bij het eigen gedrag in het algemeen. Vanuit dit bewustzijn kan de cliënt andere keuzes maken over het eigen gedrag en deze ook in praktijk brengen. Om uiteindelijk meer tevreden en in balans te zijn met zichzelf en met de omgeving. En daarmee toekomstige problemen voorkomen.

In de lessen Coachingsvaardigheden krijg je een gedegen basis aangereikt aan communicatie- en gespreksvaardigheden. Je leert om te coachen vanuit innerlijke rust en om in continue verbinding te zijn met je cliënt. Om niet te oordelen of te adviseren, maar om jouw cliënt te begeleiden op zijn/haar ontwikkelpad. Bewust zijn van jouw rol als coach is daarbij cruciaal en belangrijk voor het welslagen van de inspanningen van jouw cliënt.

Je leert diverse coachingstechnieken die je in jouw coachingssessies kunt toepassen. Dit zijn:
 • De ‘Tijdlijn’, een snelle manier om veel over de levensloop en thema’s van jouw cliënt te leren
 • Het NLP-werkmodel dat een helder format biedt voor coachingsgesprekken
 • Het ‘G-schema’, over hoe om te gaan met disfunctionele gedachten
 • ‘Wandelcoaching’ als dynamische en verrassende manier van gespreksvoering
 • ‘Oplossingsgericht Coachen’ om mensen in letterlijk en figuurlijk ‘in beweging’ te krijgen‘
 • Logische Niveaus’ ter verbreding en verdieping van het inzicht in het gedrag
 • ‘Focussen’, waarbij je via lichamelijke ervaringen met emotionele ladingen aan de slag te gaat
 • ‘Liefdevol Leven Cirkel’ voor vergroting van zelfwaardering, zelfvertrouwen en zelfacceptatie en verdieping op gevoelsniveau.

In de laatste lesdagen Coachingsvaardigheden gaan we verder in op het werken met energie. Van jou als coach en van de ander. Wat is van jou en wat niet? Hoe maak je bespreekbaar wat jij voelt tijdens een gesprek? En hoe voorkom je dat je ‘leegloopt’ tijdens een gesprek of dat je met een ‘zwaar gevoel’ een gesprek afsluit? Ook behandelen we de onderwerpen Projectie, Overdracht en Persoonlijkheidsdelen en maak je mooie stappen in het vertrouwen op jouw intuïtie als coach.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De opleiding Holistische LeefstijlCoaching bestaat uit 26 lesdagen en kent de volgende onderdelen:
 • Coachingsvaardigheden (10 lesdagen)
 • Voeding, beweging & gedrag (8 lesdagen)
 • Stress, ademhaling & ontspanning (4 lesdagen)
 • Persoonlijke ontwikkeling (4 lesdagen).

Ook kan je gebruik maken van 2 avondlessen Ondernemersvaardigheden die je live via internet volgt. Tijdens deze lessen bereid je je voor op jouw toekomstig ondernemerschap. Alle aspecten van het voeren van een eigen praktijk komen daarbij aan de orde en je maakt gebruik van alle praktijkervaringen die de docenten van de Academie hebben verzameld. Met als eindresultaat: jouw eigen bedrijfsplan.

Tijdens de opleiding werk je vanuit onze digitale leeromgeving ‘e-Flow’ waar je naast het schriftelijke lesmateriaal, lesvideo’s en audiobestanden aantreft die jou ondersteunen bij het leren en ‘eigen maken’ van de lesstof. Dit alles kan je zo vaak en waar je maar wilt terugkijken. Ook ben je in deze leeromgeving in contact met jouw mededeelnemers en docenten van de opleiding. Tijdens de lesdagen ligt de nadruk op het stellen van vragen, het oefenen van vaardigheden en technieken en het uitwisselen van ervaringen met elkaar.

De beroepsopleiding Holistische LeefstijlCoaching kent een aantal toetsen en examens:Tussentijdse schriftelijke toetsen over de lesstofEindopdracht Leefstijl & gedragPersoonlijk verslag aan het einde van de opleiding Holistische LeefstijlCoaching, deze presenteer je tijdens de laatste dag van de opleidingEindgesprek Coachingsvaardigheden met proefcliënt.Na het behalen van de diverse examens ontvang je het diploma Holistische LeefstijlCoaching. Dit diploma is geaccrediteerd door beroepsvereniging BLCN en door de SNRO en KTNO voor o.a. beroepsvereniging BATC.

Getuigschrift

Na het behalen van de diverse examens ontvang je het diploma Holistische LeefstijlCoaching. Dit diploma is geaccrediteerd door beroepsvereniging BLCN en door de SNRO en KTNO voor o.a. beroepsvereniging BATC.
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Cursusgeld: € 6.095,-
Examenkosten: € 340,-
Studiemateriaal: € 149,99

BTW Informatie

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. De opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Studie -, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9 % btw
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

Holistische LeefstijlCoaching (Academie voor Holistisch Coachen)

Vakgebied

Opleidingsniveau

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure