• Home
  • Holistisch Coachen (Academie voor Holistisch Coachen)

Holistisch Coachen (Academie voor Holistisch Coachen)

Prijs

€ 0,00

Vakgebied

Opleidingsniveau

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Academie voor Holistisch Coachen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het kort

Je leert op een heel concrete, professionele en effectieve manier mensen te begeleiden bij de problemen en vraagstukken waarmee ze rondlopen. Daarbij bekijken wij de mens als geheel: naar zijn/haar gedachten, gevoelens, het lichaam, de energie die die met zich meedraagt en de doelen die hij/zij voor zichzelf heeft gesteld in het leven. Hoe je dat leert? Door kennis tot je te nemen (lesmateriaal), door uit te proberen (oefenen), door feedback te ontvangen, door te reflecteren en door ervaringen te delen met elkaar.

Onze insteek in deze opleiding is dat je alles wat je later toepast bij een ander eerst zelf ondergaat. Dat is immers de beste manier om te leren en om alle kennis en vaardigheden die je krijgt aangereikt je eigen te maken. Tegelijkertijd is het daarmee ook een echte ‘boost’ voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Een heel praktische insteek dus waarmee wij garanderen dat je na de opleiding het coachingsvak niet allen ként maar ook daadwerkelijk kúnt uitoefenen!

Inhoud

Je leert een uitgebreid scala aan gespreksvaardigheden. We letten op de manier waarop je vragen stelt, luistert naar de ander, samenvat en herhaalt, in verbinding bent én blijft gedurende een gesprek en ruimte geeft aan dat wat aandacht nodig heeft. Ook zijn we alert op lichaamshouding, lichaamstaal en stemgeluid. We herkennen weerstandsgedrag en weten hier op een respectvolle manier mee om te gaan.

In het coachingsvak wordt veelvuldig gebruik gemaakt van handvatten en instrumenten om een gesprek vorm te geven, om informatie te verzamelen en om verdieping in een gesprek te bereiken. Met als ultiem doel: het vergroten van inzicht en bewustwording door de cliënt in zijn/haar gedrag. Deze handvatten en instrumenten noemen wij coachingstechnieken.

In deze opleiding komen de volgende coachingstechnieken langs:
  • Tijdlijn levensloop
  • Representatiesystemen
  • NLP-werkmodelG-schema (uit de Cognitieve gedragstherapie)
  • Werken met schalen (uit het Oplossingsgericht coachen)Logische Niveaus (uit het Neuro Linguïstisch Programmeren)
  • Focussen (uit de psychotherapie)
  • Liefdevol Leven Cirkel; een uiterst effectieve coachingstechniek die direct leidt tot gevoelsmatige verdieping op 8 levensthema’s.

Voor jouw toekomstige cliënten en gesprekspartners is het belangrijk dat jij rust en vertrouwen voelt én uitstraalt tijdens de gesprekken. Daarom kent de opleiding Holistisch Coachen ook 4 lessen Stress, ademhaling & ontspanning. De afgelopen 13 jaar van ons bestaan als Academie hebben we telkens weer mogen ervaren hoe transformerend deze lessen voor iedereen zijn. Hoe dat komt? Omdat je leert je ademhaling te beheersen en te gebruiken om jouw stresslevel te verlagen waardoor je je rustiger voelt, je anders gedraagt en andere keuzes maakt. Stel je zelf eens de vraag: Wat betekent het voor mij als ik mij rustiger voel van binnen? Wat doe ik dan anders? En wat wordt er hierdoor mogelijk?

In de lessen Stress, ademhaling & ontspanning leer je 6 ademhalingstechnieken, 2 ontspantechnieken, word je bekend met de factoren die stress veroorzaken in ons leven en leer je de meest effectieve manieren waarop je hiermee kunt omgaan.

Coachen is een vak waarbij jij zelf het belangrijkste instrument bent bij het begeleiden van mensen. Om dit zorgvuldig, respectvol en professioneel te kunnen doen is het van belang dat jij jezelf ook goed kent. Dat je je bewust bent van wie je bent, wat je voelt en ervaart en waarom je je gedraagt zoals je dat doet. Daarom besteden we in de opleiding Holistisch Coachen ook aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. In 4 lessen ga je aan de slag met levensthema’s die jouw op dit moment het meest aanspreken of aantrekken. Aan de hand van praktische oefeningen ga je jezelf op deze thema’s verkennen en beter leren kennen. Zodat jouw bewustzijn vergoot, jouw zelfvertrouwen toeneemt en je jezelf meer accepteert zoals je bent.

Je gebruikt hiervoor het Handboek Liefdevol Leven en doorloopt gedurende de opleiding het bijbehorende online programma. Samen met de klassikale lessen zorgt dit voor een stevige persoonlijke basis voor jou, als toekomstig coach.

In de laatste lesdagen Coachingsvaardigheden gaan we verder in op het werken met energie. Van jou als coach en van de ander. Wat is van jou en wat niet? Hoe maak je bespreekbaar wat jij voelt tijdens een gesprek? En hoe voorkom je dat je ‘leegloopt’ tijdens een gesprek of dat je met een ‘zwaar gevoel’ een gesprek afsluit? Ook behandelen we de onderwerpen Projectie, Overdracht en Persoonlijkheidsdelen en maak je mooie stappen in het vertrouwen op jouw intuïtie als coach.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De opleiding Holistisch Coachen bestaat uit 18 lesdagen:
  • Coachingsvaardigheden (10 lesdagen)
  • Stress, ademhaling & ontspanning (4 lesdagen)
  • Persoonlijke ontwikkeling (4 lesdagen)

Daarnaast kan je 2 avondlessen Ondernemersvaardigheden volgen, live via internet. Tijdens deze lessen bereid je je voor op jouw toekomstig ondernemerschap. Alle aspecten van het voeren van een eigen praktijk komen daarbij aan de orde en je maakt gebruik van alle praktijkervaringen die de docenten van de Academie hebben verzameld. Met als eindresultaat: jouw eigen bedrijfsplan.

Tijdens de opleiding maak je gebruik van onze digitale leeromgeving ‘e-Flow’ waar je naast het schriftelijke lesmateriaal, lesvideo’s en audiobestanden aantreft die jou ondersteunen bij het leren en ‘eigen maken’ van de lesstof. Dit alles kan je zo vaak en waar je maar wilt terugkijken. Ook ben je in deze leeromgeving in contact met jouw mededeelnemers en docenten van de opleiding. Tijdens de lesdagen ligt de nadruk op het stellen van vragen, het oefenen van vaardigheden en technieken en het uitwisselen van ervaringen met elkaar.

Tijdens de opleiding Holistisch Coachen maak je een aantal toetsen/examens:

Tussentijdse toetsen over de lesstof (elektronisch)
Persoonlijk verslag aan het einde van de opleiding Holistisch Coachen, deze presenteer je tijdens de laatste dag van de opleiding
Praktijkexamen Coachingsvaardigheden met proefcliënt.

Na het behalen van de diverse toetsen/examens ontvang je het diploma Holistisch Coachen. Dit diploma is geaccrediteerd door de KTNO voor o.a. beroepsvereniging BATC.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Diplomering: € 4.350,-
Examenkosten: € 240,-
Studiemateriaal: € 100,-

BTW Informatie

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. De opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Studie -, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9 % btw
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

Holistisch Coachen (Academie voor Holistisch Coachen)

Vakgebied

Opleidingsniveau

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure