• Home
  • Cursus Halfgevorderden Nederlands Intensief (B1) - Klassikaal (Babel)

Cursus Halfgevorderden Nederlands Intensief (B1) - Klassikaal (Babel)

Prijs

€ 0,00

Vakgebied

Opleidingsniveau

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Babel

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het kort

In deze cursus maken we de overstap van het communiceren over praktische zaken, zoals een bestelling doorgeven of praten over je gezondheid, naar het communiceren over abstracte zaken. 

Lesvorm(en)

Als lesmethode gebruiken we het boek ‘De sprong’. Dit boek is speciaal ontwikkeld voor hoogopgeleiden die de basis van de Nederlandse taal al onder de knie hebben, maar nog niet klaar zijn om te beginnen aan het Staatsexamen. Het boek bevat veel origineel materiaal uit kranten en tijdschriften en is daarom natuurlijk en aansprekend.


Tijdens de bijeenkomsten werk je in groepjes, in tweetallen of alleen. De voertaal tijdens de lessen is Nederlands. De bijeenkomsten zijn altijd onder leiding van een ervaren docent die professional is in persoonlijke coaching. Zo zorgen we ervoor dat jij het beste resultaat uit jezelf haalt.


Halverwege de cursus wordt je persoonlijke voortgang op het gebied van luisteren, lezen, schrijven en spreken getoetst en aan het einde van de cursus je schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid.

Inhoud

De cursus Nederlands voor Halfgevorderden bestaat uit 34 bijeenkomsten.


Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer vijftien uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor. Deze zullen tijdens de bijeenkomsten worden besproken.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Leerdoel(en)

In de cursus Nederlands werk je toe naar taalniveau B1. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Nederlands A hebt afgerond of als je via een andere weg over A2-niveau beschikt.


Na afloop van de cursus Nederlands…

  • kun je in het Nederlands teksten schrijven over onderwerpen waarmee je bekend bent.
  • ben je in staat om in het Nederlands je ervaringen, indrukken en wensen te beschrijven.
  • kun je in het Nederlands je mening met bijbehorende argumenten geven.

Programma

De cursus Nederlands voor Halfgevorderden zorgt ervoor dat jij beter Nederlands spreekt en met meer zelfvertrouwen het gesprek aangaat met Nederlandse moedertaalsprekers.


In de cursus maken we de overstap van het communiceren over praktische zaken, zoals een bestelling doorgeven of praten over je gezondheid, naar het communiceren over abstracte zaken. Dat betekent dat je van veel Nederlandse teksten de hoofdgedachte kunt begrijpen en dat je over veel onderwerpen in het Nederlands je mening kunt geven.


Tijdens de cursus gaan we onder andere in op de thema’s studeren, werken, samenleven, woonsituaties, politiek en kunst.


Deze cursus is geschikt als je beschikt over:

  • een certificaat Beginners Nederlands (A);
  • een CEF-score van ten minste niveau A2 voor de onderdelen taalstructuren, schrijven en zelfbeoordeling; of
  • een advies voor niveau B1 na het afronden van onze online instaptoets.
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Cursusgeld: € 845,-
Studiemateriaal: € 47,40

BTW Informatie

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. De opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Studie -, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9 % btw
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

Cursus Halfgevorderden Nederlands Intensief (B1) - Klassikaal (Babel)

Vakgebied

Opleidingsniveau

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure