Communiceren en Beïnvloeden

Effectiever communiceren en gesprekken voeren - 3 maanden

Opleider

ISBW

Prijs

€ 1.558,00

Niveau

Praktijkopleiding

Duur

3 maanden

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 93 90 000
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je hebt goede ideeën voor jouw organisatie. Je weet bovendien wie en wat je nodig hebt om die ideeën te realiseren. Nu is het aan jou om deze helder voor het voetlicht te brengen. In dit programma ga je verschillende gespreks- en beïnvloedingsstijlen toepassen. Zo ben je na deze opleiding in staat goede feedbackgesprekken te voeren, kun je omgaan met emoties in gesprekken en stuur je mensen in de door jou gewenste richting. Onze ISBW Action Learning Methode is voor jou de ideale manier om deze vaardigheden al tijdens de opleiding toe te passen. Zo ben je ervan verzekerd dat je direct beter wordt in communiceren en beïnvloeden.

Jouw resultaat

 • Je brengt je boodschap op een heldere en duidelijke manier over op jouw medewerkers
 • Je bent met behulp van verschillende beïnvloedingstechnieken in staat mensen mee te krijgen naar jouw doel
 • Je voert met meer gemak (lastige) gesprekken
 • Je behaalt een gewaardeerd ISBW-diploma
 • Je opleiding levert direct rendement op voor jouw eigen organisatie

Doelgroep

Deze korte opleiding is bedoeld voor managers die hun communicatieve vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. Zeker voor managers die beter hun boodschap over willen brengen of met meer gemak mensen willen sturen is deze opleiding erg interessant. Je hoeft niet te voldoen aan bepaalde vooropleidingseisen.

De ISBW Action Learning Methode

Met de ISBW Action Learning Methode leer je kennis meteen in de praktijk toepassen. Doordat je kennis en vaardigheden uit het programma meteen koppelt aan voorbeelden en situaties uit je (werk)omgeving heeft de opleiding direct toegevoegde waarde. Je leert dus vandaag wat je morgen al kunt toepassen in jouw praktijk. Daarbij zijn jouw persoonlijke leerpunten belangrijk, zowel in wat je aan kennis wilt opdoen, maar ook wat je aan vaardigheden wilt ontwikkelen. Je rondt modules af met opdrachten, waarmee je zelf actief aan de slag gaat in je eigen praktijk. Zo behaal je meteen concrete leerresultaten die direct voordeel bieden voor jou en je organisatie.

Programma

In deze opleiding verbeter je je communicatieve vaardigheden. Je krijgt praktische handvatten aangereikt om soepeler gesprekken te voeren en miscommunicatie te voorkomen. Je leert je te verplaatsen in de ander en beter te luisteren. Hierdoor vergroot je je effectiviteit, creëer je draagvlak voor jouw ideeën en voer je succesvollere gesprekken.

Voorbereiding

Je dient rekening te houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haal je nog meer rendement uit de bijeenkomsten.

Docenten uit de praktijk

De ISBW-opleidingen worden verzorgd door docenten die zelf succesvol zijn in de praktijk. Zij verduidelijken de theorie met hun eigen ervaringen. Dat maakt de lessen niet alleen praktisch, maar ook inspirerend en plezierig. Daarnaast weten zij steeds precies wat zich in het actuele werkveld afspeelt en wat je moet leren om te groeien in je werk. Tijdens de lessen is er volop ruimte om aandacht te besteden aan jouw persoonlijke leerdoelen.

Studiemateriaal

We maken gebruik van praktijkgerichte en actuele literatuur die goed aansluit bij de ISBW Action Learning Methode. Daarnaast heb je tijdens je opleiding ook toegang tot onze online leeromgeving. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om eenvoudig en resultaatgericht te studeren. Denk aan aanvullende theorie en praktische opdrachten. Ook kun je via de online leeromgeving direct communiceren met je docent en medestudenten.

Waarom ISBW Opleidingen & Trainingen

 • Jouw persoonlijke context en leervragen staan centraal
 • Je leert vandaag wat je morgen kunt toepassen
 • Je werkt praktijkgericht met de bewezen ISBW Action Learning Aanpak (ALP©- methode)
 • Je krijgt les van ervaren docenten uit de praktijk
 • Je kiest voor een persoonlijk instituut met 85 jaar ervaring in opleiden van werkenden
 • Je ontvangt een door werkgevers zeer gewaardeerd ISBW-diploma
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Basisvoorwaarden voor effectieve communicatie

 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Basisregels voor communicatie
 • Feedback geven en ontvangen

Gespreksstijlen

 • Verkennen van gespreksstijlen
 • Gespreksmodellen en golflengten in gesprekken
 • Effectieve gesprekstechnieken
 • Emotie en agressie tijdens een gesprek

Luistervaardigheden

 • Luisteren en samenvatten
 • Vraagtechnieken ontwikkelen

Beïnvloedingsstijlen

 • Soorten beïnvloedingsstijlen
 • Jouw persoonlijke voorkeursstijl

Officieel diploma

Je rondt de opleiding af met een praktische opdracht. In de opdracht leg je zo veel mogelijk de koppeling met jouw dagelijkse praktijk. Na een succesvolle afronding ontvang je het zeer gewaardeerde ISBW-diploma ‘Communiceren en Beïnvloeden’. ISBW is al 85 jaar dé toonaangevende managementopleider van Nederland. Een ISBW-diploma wordt dan ook hoog aangeschreven door het Nederlandse bedrijfsleven.

Wil je doorstuderen richting een erkende Bacheloropleiding van Hogeschool ISBW? En voldoe je verder aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijknamige onderdelen uit het Bachelorprogramma. Zo kies je met deze opleiding niet alleen voor direct resultaat, maar houd je ook zicht op een verkort programma richting een volledige HBO Bachelorgraad.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding Communiceren en Beïnvloeden duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Cursusgeld: € 1.090,-

Studiemateriaal: € 125,-

Examenkosten: € 195,-

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting is inbegrepen.

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen.

Opleider

ISBW

Prijs

€ 1.558,00

Niveau

Praktijkopleiding

Duur

3 maanden

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 93 90 000

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date?
Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Data-talent gezocht op marketingafdelingen

Uit de ‘DM Barometer - De marketeer in 2015’ van DDMA blijkt dat marketingafdelingen snakken naar marketeers die data kunnen omzetten naar informatie en de juiste vragen weten te stellen. De huidige technische infrastructuur en de talent gap op dit gebied zorgen ervoor dat marketingafdelingen onvoldoende toegespitst zijn op de kansen die data biedt.
 
Lees het hele artikel

Nieuwsbrief

ISBW

Vandaag voor morgen
ISBW is hét opleidingsinstituut voor werkenden op het gebied van management, bedrijfskunde, marketing, sales en HRM. Hier vind je meer dan 200 praktijkgerichte opleidingen en trainingen, zowel op MBO-, HBO- als Post HBO-niveau. In alle lesprogramma’s koppelt ISBW actuele bedrijfswetenschappelijke theorieën en vaardigheden aan sociale inzichten en persoonlijke effectiviteit. Zo haal je uiteindelijk het meeste uit je opleiding.