Basiskennis Financieel Management

Ontwikkel uw basiskennis van financiële zaken - 3 dagen

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Komt u steeds vaker in aanraking met de financiële aspecten van uw organisatie? Zoals de cijfers van uw bedrijf, balansen, kosten- en batenanalyses en de solvabiliteit? Tijdens de training Basiskennis Financieel Management krijgt u de kans om uw vaardigheden en kennis op het gebied van financiën te vergroten. U leert tijdens de training de beginselen van financieel management begrijpen. Na afloop van deze training weet u onder andere wat het break-evenpunt is, hoe budgetten en begrotingen werken en wat liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit is.

Uw resultaat

Na deze training heeft u inzicht in de financiële processen van uw organisatie. U kunt balans en resultatenrekening ‘lezen’ en financiële kengetallen analyseren.

Doelgroep

Deze training is uitstekend geschikt voor u als u financiële zaken lastig vindt. Ook wanneer u verdieping in uw kennis van financieel management en het werken met cijfers zoekt, is deze opleiding zeer interessant.

Aanpak

De zeer professionele trainers nemen u op een prettige en inspirerende manier mee in het vakgebied van financieel management. Zij begeleiden u optimaal en maken u wegwijs in dit complexe, maar uiterst interessante vakgebied. De training wordt rustig en gefaseerd opgebouwd, omdat u juist op het gebied van financieel management wel wat extra hulp en uitleg kunt gebruiken. U gaat onder andere aan de slag met de volgende onderwerpen: kosten en uitgaven, winst-en-verliesrekening, directe en indirecte kosten, liquiditeit en solvabiliteit. Ook leert u budgetteren en begrotingen begrijpen. Na de training bent u zodanig op de hoogte dat u voortaan over allerlei financiële zaken meepraat en meedenkt. Dat is een zeer belangrijk resultaat van deze boeiende training. U ontvangt een checklist, waarmee u op eenvoudige wijze direct aan de slag gaat binnen uw eigen organisatie.

De trainer maakt gebruik van een praktijkgerichte en interactieve trainingsmethode. De training wordt verzorgd in kleine groepen met maximaal 12 deelnemers, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Kennismaking met financieel-economisch management

 • Kosten en uitgaven
 • Opbrengsten en inkomsten
 • Hoe leest u een balans?
 • Winst-en-verliesrekening
 • Afschrijving
 • Cashflow

Kostenindelingen

 • Vaste kosten en variabele kosten
 • Directe kosten en indirecte kosten
 • Integrale kostprijs
 • Praktische oefeningen

Financiële resultaten

 • Kosten, opbrengsten en winst
 • Break-evenpunt
 • Interpretatie van financiële resultaten

Kengetallen

 • Liquiditeit
 • Solvabiliteit
 • Rentabiliteit
 • Oefeningen om effect te zien

Financiële processen in een organisatie

 • Wat is een budget?
 • Wat is een begroting?
 • Hoe werkt een planning-en-controlcyclus?

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Basiskennis Financieel Management'.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Data en plaatsen

Deze training duurt 3 dagen.
De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Trainingskosten: € 1.390,-
Trainingsmateriaal: € 75,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Basiskennis Financieel Management

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.