Arbeidsrecht en Verzuim

Een praktijkgerichte opleiding voor supportprofessionals met HR-taken

Prijs

€ 1.407,10

Opleidingsniveau

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je een (ervaren) supportprofessional en zitten HR-werkzaamheden in je takenpakket? Dan heb je te maken met regels en rechten op het gebied van arbeidsrecht en verzuim. In deze korte opleiding worden de belangrijkste juridische aspecten behandeld die horen bij het aangaan en het verbreken van een arbeidsovereenkomst. Ook leer je hoe je op basis van verzuim- en exitgesprekken de organisatie kunt verbeteren. Met het Schoevers-diploma Arbeidsrecht en Verzuim beschik je over de basiskennis van arbeids- en sociaal recht en beheers je de vaardigheden om succesvol aan de slag te gaan als supportprofessional met HR-taken.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor (aankomend) supportmedewerkers en secretaresses die hun kennis en vaardigheden op het gebied van HR willen uitbreiden.

Doel en opzet van de opleiding

Het HR-speelveld wordt bepaald door de Nederlandse wet- en regelgeving. Als je HR-taken uitvoert, is het belangrijk om daarvan op de hoogte te zijn. In deze opleiding worden de belangrijkste juridische aspecten behandeld die horen bij het aangaan, de duur en het verbreken van een arbeidsovereenkomst. De opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak en wordt verzorgd door ervaren vakdocenten. Je leert dingen die je veelal direct in je eigen werk kunt toepassen.

In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Officieel Schoeversdiploma

De opleiding Arbeidsrecht en Verzuim sluit je af met een praktijkgerichte opdracht. Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma ‘Arbeidsrecht en Verzuim’.

Programma

Bij het aantal lessen wordt uitgegaan van de avondvariant. Bij de dagvariant heb je altijd 2 lessen op dezelfde dag. In het programma komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Arbeidsrecht en verzuim

(6 lessen)

 • Algemene opbouw van arbeidsvoorwaarden
 • Introductie in arbeids- en sociaal recht
 • De arbeidsovereenkomst
 • Juridische instrumenten
 • Omgaan met disfunctioneren
 • Verzuim- en exitgesprekken
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  De opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.

  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kosten

  Inschrijfgeld: € 100,-
  Lesgeld: € 999,-
  Studiemateriaal: € 75,-
  Examenkosten: € 210,-
  Reprorechten: € 15,-
  Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

  Arbeidsrecht en Verzuim

  Opleidingsniveau

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure