Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Computrain

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Veel organisaties zijn bezig met het implementeren van een agile werkwijze. Hoewel dit kansen biedt voor een snellere time-to-market en hogere productiviteit, stuiten agile teams op grenzen die buiten hun invloedssfeer liggen. Bijvoorbeeld dat de rest van de organisatie nog niet agile is ingericht. In deze training leer je hoe je de agile manier van werken van een teamniveau naar een programma-/portfolioniveau kunt opschalen.

Aanpak

Het intensieve programma van deze klassikale training bestaat uit praktische opdrachten in teams, discussies en hands-on oefeningen. De ervaren trainer begeleidt je uitstekend in het leggen van de koppeling naar je eigen praktijk.

Voorkennis

Je hebt enige basiskennis van agile, bijvoorbeeld op het niveau van de training Agile Scrum Foundation of Scrum Master, en je beschikt over enige praktijkervaring op het gebied van agile werken.

Studiemateriaal

Computrain gebruikt het meest actuele studiemateriaal. Tevens beschik je over onze online leeromgeving e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die je voor de training nodig hebt en aanvullende informatie. Daarnaast kun je makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie

De training is bedoeld voor mensen die in grote mate betrokken zijn bij het opschalen van agile binnen de organisatie. Bijvoorbeeld in de rol van (lijn)manager, verandermanager of project-, programma- en portfoliomanager. De training is ook geschikt voor scrummasters, coaches en consultants en voor professionals wiens werk sterk wordt beïnvloed door de opschaling, zoals requirementsmanagers, testmanagers en product-/deliverymanagers.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

  • Wat zijn de belangrijkste principes en achtergronden van agile en gerelateerde practices zoals scrum, XP, RUP, DevOps en Continuous Integration
  • Wanneer wordt scaling nuttig of zelfs noodzakelijk
  • Hoe geef je een portfolio van agile projecten vorm en bestuur je deze
  • Hoe ga je binnen een portfolio om met de coördinatie van afhankelijkheden en de invloeden van (her)prioritering en hoe deze af te wegen tussen businessfunctionaliteiten en IT-architectuurontwikkelingen
  • Scaling agile frameworks en best practices; hoe maak je een keuze tussen de modellen, frameworks of onderdelen die geschikt zijn voor de organisatie die agile wil opschalen
  • Transformatie; hoe geef je richting aan verandering, hoe stuur je hierop en welke vaardigheden zijn hiervoor benodigd
  • Hoe krijg je de omgeving mee; onder andere op het gebied van HRM, finance, contracting en marketing

Officieel certificaat

Na afloop van de training ontvang je het deelnamecertificaat ‘Agile Enterprise’.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Agile Enterprise

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Computrain - Opleidersscore 8,0

Vooruit met IT

Computrain is in 40 jaar uitgegroeid tot grootste IT-opleider van Nederland. Wij zorgen ervoor dat deelnemers vandaag beschikken over de competenties die nodig zijn voor de technologie van morgen. Jaarlijks leiden wij 20.000 cursisten op. Wij bieden 850 trainingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development en Business IT. Computrain werkt samen met Adobe, Citrix, Cisco, Red Hat, VMware en natuurlijk Microsoft.