Adviseur Duurzaam Wonen

Goed voorbereid op klantgesprekken over verduurzaming

Prijs

€ 59,00

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Zonnepanelen, spouwmuurisolatie, een warmtepomp. De consument weet dat het verduurzamen van de woning interessant kan zijn. Zowel vanuit het oogpunt van milieu als kostenbesparing. Maar waar te beginnen? Welke energiebesparingsmethode past bij hen en hun woning? Door de grote hoeveelheid aan informatie is het moeilijk kiezen voor de consument. Het is daarom ook niet vreemd dat zij u als adviseur of makelaar bij deze keuze willen betrekken. Wilt u uw klanten beter kunnen helpen bij vragen over woningverduurzaming? Dan is dit de training voor u.

Doelgroep

U werkt als financieel adviseur of makelaar en zoekt handvatten om uw klanten van goed advies over duurzaam wonen te voorzien.

We gaan er vanuit dat u al adviesgesprekken voert en dat u bijvoorbeeld de opleiding Wft Consumptief Krediet, Wft Hypothecair Krediet, Woningfinanciering of Erkend Financieel Adviseur (Integraal Adviseren) heeft gevolgd.

Doel en opzet

In deze training Adviseur Duurzaam Wonen nemen we u mee in de actuele ontwikkelingen op het gebied van woningverduurzaming. Welke mogelijkheden tot energiebesparing zijn er? Welke voor- en nadelen hebben zij? Zijn er subsidieregelingen mogelijk? Met deze en andere vragen gaat u aan de slag. Daarnaast oefent u met enkele rekenmodellen om de efficiëntie en besparing van verschillende methoden te kunnen berekenen. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen verdiepen u en uw collega's zich in het onderwerp.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

U sluit de training af met een toets in de online leeromgeving. Rondt u de toets met een voldoende beoordeling af, dan ontvangt u het certificaat 'Adviseur Duurzaam Wonen' van NIBE-SVV.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Klimaatakkoord
  • Energiebesparende voorzieningen
  • Financieringsmogelijkheden duurzame woning
  • Subsidiemaatregelen en NHG
  • Rekenmodellen
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvormen

U volgt de training via e-learning. U volgt geen klassikale bijeenkomsten, maar maakt gebruik van onze geavanceerde online leeromgeving.

Adviseur Duurzaam Wonen

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure