Door ‘NL leert door’ kun je tijdelijk gratis een training of opleiding volgen!

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich blijven ontwikkelen met kennis, vaardigheden en ervaring. Daarom heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de subsidieregeling NL leert door in het leven geroepen. Met deze regeling biedt de overheid geselecteerde opleiders de mogelijkheid om kosteloos online scholingstrajecten aan te bieden. Dat betekent dat jij tijdelijk gratis een hiervoor geselecteerde opleiding of training kunt volgen. Hoe dit precies werkt, leggen we hieronder uit. 

Wat houdt de subsidie NL leert door in?

De coronacrisis raakt onze arbeidsmarkt. Functies veranderen of verdwijnen zelfs, waardoor bij-of omscholing nodig is. Bovendien is een leven lang leren nu belangrijker dan ooit. De subsidieregeling NL leert door is bedoeld voor mensen die hun kennis en vaardigheden willen ontwikkelen om daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Iedereen tussen de 18 jaar en de AOW-leeftijd komt hiervoor in aanmerking, mits je aan een aantal voorwaarden voldoet.

Je kunt dus tijdelijk kosteloos studeren

Het ministerie heeft slechts een aantal opleiders geselecteerd voor de subsidieregeling. Wij zijn er dan ook trots op dat maar liefst drie opleiders achter Opleiding.nl hiervoor zijn uitgekozen, namelijk: NCOI Opleidingen (niet meer beschikbaar), SRM en Online Academy. Deze opleiders kunnen een aantal van hun opleidingen en trainingen kosteloos aanbieden. Dat betekent dat jij je gratis kunt ontwikkelen en zo je carrièrekansen kunt vergroten.

Uit welke opleidingen en trainingen kun je kiezen?

Bij NCOI Opleidingen (niet meer beschikbaar) en SRM kies je voor een complete training of opleiding. Bij Online Academy hoef je geen keuze te maken uit het aanbod. Hier geldt dat je met de subsidieregeling een abonnement neemt op het volledige aanbod. Dat betekent dat je maar liefst 174 online trainingen kunt volgen. 

Wil je meer informatie over NL leert door?

Wil je meer weten over de subsidieregeling of over de voorwaarden? Op deze pagina vind je alle informatie omtrent NL leert door. Heb je een andere vraag of kunnen we je helpen bij het kiezen van de juiste opleiding of training? Neem dan contact met ons op via 088 – 9 390 000 of vul ons contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op. 

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

    088 - 9 390 000