Door ‘NL leert door’ kun je tijdelijk gratis een training of opleiding volgen!

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich blijven ontwikkelen met kennis, vaardigheden en ervaring. Werkgevers, overheden en opleiders stimuleren het leven lang leren met allerlei maatregelen. Nu de coronacrisis onze economie raakt, komt de overheid met een nieuwe regeling; NL leert door. Met deze regeling maakt de overheid het voor opleiders mogelijk om mensen gratis deel te laten nemen aan een opleiding of training. Hoe dit precies werkt, leggen we hieronder uit.  

Voor wie is ‘NL leert door’ bedoeld?

De regeling is bedoeld voor iedereen die in loondienst is, flexwerker, zelfstandig ondernemer (waaronder ZZP’ers) of werkzoekend. Verder moet je tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd zijn én een opleiding of training willen volgen. Vooral interessant dus voor mensen die zich zorgen maken over hun baan en zich daarom willen laten bij- of omscholen. Maar ook voor mensen die gewoon ‘fit’ voor de arbeidsmarkt willen zijn of blijven biedt de regeling veel mogelijkheden. 

Wat betekent de regeling precies?

De overheid selecteert op dit moment opleiders die aan deze regeling mee gaan werken. Hierdoor kunnen deze opleiders een aantal van hun opleidingen of trainingen kosteloos aanbieden. De verwachting is dat een groot deel van de opleiders op Opleiding.nl hiervoor geselecteerd zal worden. Wij zullen er uiteraard voor zorgen dat alle opleidingen en trainingen die onder de regeling vallen eenvoudig te vinden en te herkennen zijn. Zodat je snel je keuze kunt maken welke van deze jij gratis gaat volgen. Onze studieadviseurs staan uiteraard voor je klaar om je bij die keuze te helpen.  

Keuze uit 3 varianten:

Het aanbod van de aan de regeling deelnemende opleiders op Opleiding.nl zal bestaan uit drie varianten. Je kunt zelf kiezen welke variant het meest voor jou geschikt is. 

A: Een gratis abonnement op Online Academy, met enorm veel online trainingen

Met dit abonnement heb je zes maanden lang gratis toegang tot Online Academy, met honderden online trainingen op heel veel verschillende gebieden. Met deze trainingen ontwikkel je al in 10 minuten per dag belangrijke vaardigheden.

B: Een (online) training om je basisvaardigheden te ontwikkelen of je vakvaardigheden te verbeteren

Hierbij kun je kiezen uit een breed pakket van trainingen waarmee je kosteloos in korte tijd je kennis en vaardigheden kunt ontwikkelen, zodat je ‘fit’ bent voor de arbeidsmarkt. Dat kan gaan om een vakspecifieke training, maar ook een training waarmee je jezelf digitaal sterker maakt, zoals Excel, Office 365 of Power BI.  

C: Trainingen of opleidingen op middelbaar of hoger niveau met een erkend diploma

In deze variant maak je gratis gebruik van verschillende korte modules als eerste stap richting een MBO-, HBO- of branchediploma. Ook kun je kiezen voor EVC, waarbij je je ervaring vastlegt in een erkend certificaat. Elk onderdeel dat je volgt, rond je af met een diploma. Dit is waardevol voor je CV en helpt je in je bestaande baan of bij het vinden van een nieuwe baan.

Laat je gegevens achter, dan informeren we je op tijd 

De subsidieregeling ‘NL leert door’ start dit najaar. Wil jij ook kosteloos een opleiding of training volgen? Laat je gegevens achter, dan ontvang je van ons bericht zodra we weten welke opleiders aan de regeling deelnemen. Zo zorgen wij ervoor dat je als een van de eerste uit hun aanbod kan kiezen! 

Ja, laat mij als een van de eersten kiezen

Meer informatie?

Wil jij ook kosteloos een opleiding of training volgen? Laat je gegevens achter, dan ontvang je van ons bericht zodra we weten welke opleiders aan de regeling deelnemen.