Met welke uitdaging kan Opleiding.nl jouw organisatie helpen?

Als werkgever kun je voor diverse uitdagingen komen te staan. Je zult een of meer van de volgende uitdagingen zeker herkennen:
1.    Hoe zorg ik dat ik een goede werkgever ben?
2.    Hoe ontwikkel ik een goede leercultuur?
3.    Hoe ga ik om met veranderende rollen en taken?
4.    Op welke manier kan ik kosten verlagen?

Opleiding.nl kan je helpen om een oplossing te bieden voor deze uitdagingen. 

Uitdaging 1: goed werkgeverschap

Als werkgever wil je aantrekkelijk zijn. Niet alleen om de beste mensen aan te trekken om bij jou te komen werken, maar ook om je huidige medewerkers te behouden. Een belangrijk aspect bij het selecteren van een nieuwe werkgever of om bij een werkgever te blijven is de mogelijkheid om te blijven ontwikkelen. Op deze manier kunnen medewerkers trouw blijven aan een organisatie. 

Goed werkgeverschap zorgt ervoor dat je minder geld hoeft uit te geven aan de werving van nieuwe kandidaten en dat er een afname is in het verloop van medewerkers. Bovendien stijgt het bedrijfsresultaat als je medewerkers gemotiveerd zijn. Kortom, het laagdrempelig aanbieden van opleidingsmogelijkheden is een uitstekende manier om mensen te boeien, aan je te binden en te motiveren.

Begeleiding bij carrièreontwikkeling

Daarnaast betekent goed werkgeverschap dat je mensen ook begeleidt bij hun carrièreontwikkeling (doorstroom) én bij het verlaten van de organisatie. Veel werkgevers moeten op dit moment afscheid nemen van werknemers. Je bent verplicht deze mensen met voldoende waarde af te leveren op de arbeidsmarkt, zodat zij snel weer een baan kunnen vinden.

Maar hoe pak je dat aan? Het bieden van opleidingen kan eenvoudig via Opleiding.nl. Je vindt hier kwaliteitsopleidingen op elk niveau en in elk vakgebied van de grootste en beste opleiders. 

Uitdaging 2: het ontwikkelen van een goede leercultuur

De tweede uitdaging is het ontwikkelen van een goede leercultuur. Uit onderzoek van Opleiding.nl onder meer dan duizend werknemers blijkt dat 41% van de werkende Nederlanders door de lockdown is gaan inzien hoe belangrijk het voor hen persoonlijk is om te blijven leren en hoe belangrijk het voor een organisatie is dat medewerkers blijven leren. Dus een groot deel is bereid zich te ontwikkelen. Een ander deel overigens moet nog wel gemotiveerd worden. 

Opleidingsadvies 

Om zowel de mensen die al gemotiveerd zijn als de mensen die nog gemotiveerd moeten worden daadwerkelijk aan het leren te zetten, moet je als organisatie opleidingen en trainingen op een zo goed mogelijke manier aanbieden. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 26% van de Nederlandse werkenden niet weet waar zij de zoektocht naar een opleiding of training moet beginnen. Bijna de helft vindt het lastig om verschillen tussen opleiders te ontdekken en ook het verschil tussen opleidingen zelf vinden ze lastig te herkennen. Het inwinnen van advies over de keuze van een opleiding of opleider vormt ook een uitdaging. Zo wil 31% graag advies bij de opleidingskeuze, maar weten ze niet wie hen dat kan geven. Het is vooral de groep onder de 30 jaar die hiermee kampt. Van hen weet 41% niet bij wie zij terecht kunnen voor opleidingsadvies. 

Kortom, om een goede leercultuur te creëren is het belangrijk een helder overzicht van opleidingsmogelijkheden te bieden en daar zo laagdrempelig mogelijk in te zijn. Meer dan de helft van de werknemers in Nederland geeft aan erg geholpen te zijn met een platform als Opleiding.nl wat dit overzicht voor ze geeft. 

Uitdaging 3: veranderende rollen en taken 

De derde uitdaging is veranderende rollen en taken. Alleen al door de enorme digitalisering zullen veel van de huidige beroepen vervallen. Maar er zullen ook nieuwe beroepen ontstaan. Alleen dat al geeft het belang aan van ‘fit’ blijven. Veel organisaties moeten hierdoor hun strategie veranderen. Ze moeten nieuwe markten gaan betreden of nieuwe diensten gaan aanbieden. Ook dat vraagt om andere functies en rollen en dus een andere inzetbaarheid van mensen binnen de organisatie. Omscholing dus. En dan het liefst zo laagdrempelig mogelijk. Alleen met een compleet pakket van opleidingen en trainingen inclusief persoonlijk advies gaat dat lukken. 

Uitdaging 4: het verlagen van kosten

De vierde uitdaging is het verlagen van kosten. Veel organisaties zien op dit moment een verlaging van hun omzet. Hierdoor zullen kosten ook verlaagd moeten worden. Je wilt zaken efficiënter en effectiever inrichten, waardoor je als werkgever bewuster om zal moeten gaan met budgetten. Met Opleiding.nl houd je optimaal de vinger aan de pols als het gaat om L&D-uitgaven. Je hebt een dashboard waar je ieder moment van de dag kunt zien hoe het staat met L&D-kosten en opbrengsten. Het leren gaat effectiever, want Opleiding.nl is een initiatief van de opleiders zelf. Die weten wat werkt en wat niet. Ze weten ook hoe je mensen aan het leren krijgt en houdt. Ook met online leermogelijkheden.

All You Can Learn

Werken met Opleiding.nl is niet alleen effectief, maar ook efficiënt. Je werkt samen met één partij, maar wel met een enorm breed aanbod. Bij Opleiding.nl heb je ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan met All You Can Learn. Daarbij kun je voor een vast bedrag per jaar al je medewerkers onbeperkt laten leren. Dus nooit verrassingen achteraf, je weet vooraf precies waar je aan toe bent. 

Naast het bieden van opleidingsmogelijkheden, kunnen we ook adviseren hoe je L&D-activiteiten zo effectief en efficiënt mogelijk houdt. Je vaste accountmanager kan je daarbij helpen. Wij hebben ervaring en kennis hoe je dat doet. Ook als het gaat om subsidies en andere aantrekkelijke stimuleringsmaatregelen van de overheid. Kortom, met Opleiding.nl besteed je je budget efficiënter, waardoor je kosten kunt besparen, en effectiever, waardoor de leeropbrengst hoger is.

Terug naar overzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur of contact opnemen via whatsapp van 10.00 tot 15.00.