Sociaal zekerheidsrecht

Houd je je in je baan bezig met sociale zekerheid of ga je dit doen? Dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van het sociaal zekerheidsrecht....

Lees verder >

Houd je je in je baan bezig met sociale zekerheid of ga je dit doen? Dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van het sociaal zekerheidsrecht. Met een opleiding sociaal zekerheidsrecht ontwikkel je de juiste kennis en vaardigheden. Weet je...

Lees verder >

Houd je je in je baan bezig met sociale zekerheid of ga je dit doen? Dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van het sociaal zekerheidsrecht. Met een opleiding sociaal zekerheidsrecht ontwikkel je de juiste kennis en vaardigheden. Weet je niet goed welke opleiding je moet kiezen? Dan vind je op Opleiding.nl een helder overzicht van de opleidingen...

Lees verder >

Sociaal zekerheidsrecht: 0 opleiding

Filteren

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Sociaal zekerheidsrecht

Houd je je in je baan bezig met sociale zekerheid of ga je dit doen? Dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van het sociaal zekerheidsrecht. Met een opleiding sociaal zekerheidsrecht ontwikkel je de juiste kennis en vaardigheden. Weet je niet goed welke opleiding je moet kiezen? Dan vind je op Opleiding.nl een helder overzicht van de opleidingen sociaal zekerheidsrecht van de beste opleiders van Nederland.

Wat is sociaal zekerheidsrecht?

In Nederland is er een uitgebreid stelsel van wet- en regelgeving op het gebied van sociale zekerheid. Dankzij deze wet- en regelgeving is er een sociaal vangnet voor mensen die (tijdelijk) geen inkomen hebben. Bijvoorbeeld omdat ze:

  • arbeidsongeschikt zijn
  • werkloos zijn
  • ziek zijn
  • gepensioneerd zijn

Dit vangnet kan bestaan uit sociale voorzieningen, maar ook uit sociale verzekeringen. Het sociaal zekerheidsrecht is de verzameling van alle rechten en plichten die daarbij komen kijken en is onderdeel van het bestuursrecht.

Waarom kiezen voor een opleiding sociaal zekerheidsrecht?

Wanneer je je bezighoudt met het sociaal zekerheidsrecht, werk je op het snijvlak van het juridische en het sociale domein. Hierdoor heb je direct of indirect impact op het leven van mensen. Daarom is het belangrijk dat je je kennis over dit rechtsgebied up-to-date houdt met een opleiding of cursus sociaal zekerheidsrecht.

Ontwikkel basiskennis van het sociaal zekerheidsrecht

Ons socialezekerheidsstelsel is niet alleen uniek, maar ook ingewikkeld. Het omvat een groot aantal verschillende (wettelijke) regelingen. Wanneer je nog niet veel ervaring hebt met dit rechtsgebied, is een goede basisopleiding dan ook een must. Kies bijvoorbeeld voor de Basisopleiding sociaal zekerheidsrecht. In dit intensieve en interactieve programma komen de vier belangrijkste pijlers van het sociale zekerheidsstel uitvoerig aan bod: inkomen, arbeidsongeschiktheid, sociale voorzieningen en procesrecht. Hiermee leg je een goede basis om zelfstandig te kunnen adviseren en procederen in de meest voorkomende sociale zekerheidsrechtskwesties. 

Ontwikkel je kennis van het sociaal zekerheidsrecht op HBO-niveau

Wil je je op HBO-niveau verder ontwikkelen op het gebied van het sociaal zekerheidsrecht? Ook dat is mogelijk. Kies bijvoorbeeld het HBO-programma Arbeids- en socialezekerheidsrecht. In dit korte HBO-programma maak je kennis met het arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht én zoek je de verdieping op. Ook in de HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening Klassikaal komt het sociaal zekerheidsrecht uitgebreid aan bod.

Meer weten?

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.