Privacyrecht

Werk je als advocaat privacyrecht of heb je vanuit een andere functie te maken met deze rechtsvorm? Of krijg je hier in de toekomst mee te maken? Dan...

Lees verder >

Werk je als advocaat privacyrecht of heb je vanuit een andere functie te maken met deze rechtsvorm? Of krijg je hier in de toekomst mee te maken? Dan is actuele kennis over dit onderwerp een absolute must. Daarom vind je op Opleiding.nl diverse opleidingen...

Lees verder >

Werk je als advocaat privacyrecht of heb je vanuit een andere functie te maken met deze rechtsvorm? Of krijg je hier in de toekomst mee te maken? Dan is actuele kennis over dit onderwerp een absolute must. Daarom vind je op Opleiding.nl diverse opleidingen privacyrecht voor zowel startende als meer ervaren professionals. Op deze pagina zetten we ze overzichtelijk...

Lees verder >

Privacyrecht: 0 opleiding

Filteren

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Privacyrecht

Werk je als advocaat privacyrecht of heb je vanuit een andere functie te maken met deze rechtsvorm? Of krijg je hier in de toekomst mee te maken? Dan is actuele kennis over dit onderwerp een absolute must. Daarom vind je op Opleiding.nl diverse opleidingen privacyrecht voor zowel startende als meer ervaren professionals. Op deze pagina zetten we ze overzichtelijk voor je op een rij, zodat je eenvoudig de opleiding vindt die het best bij jou past.

Wat is privacyrecht?

Het privacyrecht is een rechtsgebied dat gaat over privacy: het recht op zeggenschap over je eigen gegevens. Een ander mag niet zomaar toegang krijgen tot jouw gegevens of ze gebruiken voor doeleinden waar jij geen toestemming voor hebt gegeven. Privacy is een grondrecht, een universeel mensenrecht en een fundamentele vrijheid. Daaruit blijkt wel hoe belangrijk privacy voor mensen is. Dat brengt wel bepaalde uitdagingen met zich mee. Door de voortdurende ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie is het privacyrecht constant in beweging. Deze technologieën zorgen er namelijk voor dat persoonsgegevens tegenwoordig op heel veel manieren kunnen worden verwerkt En dat moet natuurlijk wel in overeenstemming met het privacyrecht gebeuren. Daarom is het belangrijk dat je niet alleen basiskennis hebt van het privacyrecht, maar je kennis ook up-to-date houdt.

Privacyrecht en AVG

Een belangrijk onderdeel van het privacyrecht vormt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Hierin zijn sinds 2018 de belangrijkste regels op het gebied van privacy en privacybescherming vastgelegd. Kennis van de AVG is belangrijk binnen ieder vakgebied, want als je organisatie zich niet aan deze regels houdt riskeer je een hoge boete. Voor sommige professionals is deze kennis nóg belangrijker. Denk bijvoorbeeld aan de ICT-professional die dagelijks met systemen werkt waarmee persoonsgegevens worden verwerkt. Of aan de advocaat privacyrecht die cliënten adviseert over hoe zij met de privacywetgeving om moeten gaan. Voor deze professionals is het dan ook verstandig om zich extra in privacy en de AVG te verdiepen. Bijvoorbeeld met de opleiding HBO Privacy - AVG/GDPR.

Ontwikkel jezelf met een opleiding privacyrecht

Ben je op zoek naar een opleiding of cursus privacyrecht? Dan ben je op Opleiding.nl aan het juiste adres. Hier vind je het complete aanbod privacyrechtopleidingen van de beste opleiders in Nederland.

Meer weten?

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.