Omgevingsrecht

Heb jij in je werk te maken met de Omgevingswet of krijg je hiermee te maken? Dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van het omgevingsrecht....

Lees verder >

Heb jij in je werk te maken met de Omgevingswet of krijg je hiermee te maken? Dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van het omgevingsrecht. Daarom vind je op Opleiding.nl een breed aanbod aan opleidingen omgevingsrecht op elk niveau. Zo...

Lees verder >

Heb jij in je werk te maken met de Omgevingswet of krijg je hiermee te maken? Dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van het omgevingsrecht. Daarom vind je op Opleiding.nl een breed aanbod aan opleidingen omgevingsrecht op elk niveau. Zo vind je altijd een passende opleiding. En omdat Opleiding.nl alleen samenwerkt met de beste opleiders van Nederland,...

Lees verder >

Omgevingsrecht: 0 opleiding

Filteren

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Omgevingsrecht

Heb jij in je werk te maken met de Omgevingswet of krijg je hiermee te maken? Dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van het omgevingsrecht. Daarom vind je op Opleiding.nl een breed aanbod aan opleidingen omgevingsrecht op elk niveau. Zo vind je altijd een passende opleiding. En omdat Opleiding.nl alleen samenwerkt met de beste opleiders van Nederland, weet je zeker dat je kiest voor een opleiding van hoge kwaliteit.

Wat is het omgevingsrecht?

Het omgevingsrecht regelt de fysieke leefomgeving. Denk daarbij aan ruimtelijke ordening, milieu, water en natuur. Dit rechtsgebied gaat over plannen, beleid, regels en wetten die te maken hebben met ruimtelijke ordening en milieu. Daarbij draait het niet alleen om de leefomgeving van particulieren, maar ook om de omgeving van bedrijven.

Het omgevingsrecht is constant in beweging doordat de wetgeving verandert. Hoewel de overheid druk bezig is om het omgevingsrecht eenvoudiger te maken met de nieuwe Omgevingswet, blijft het een vrij complex rechtsgebied. Daarom is blijven ontwikkelen noodzakelijk voor iedereen die zich met het omgevingsrecht bezighoudt.

Opleidingen Omgevingsrecht op elk niveau

Ga je voor het eerst aan de slag met het omgevingsrecht of heb je hier al veel ervaring mee? Op Opleiding.nl vind je altijd een passende opleiding omgevingsrecht voor jouw niveau.

  • Basis: Ben je op zoek naar een cursus Omgevingswet voor beginners? Dan is Introductie Omgevingswet een goede keuze. Tijdens deze eendaagse training krijg je alle relevante informatie over de Omgevingswet. Zo kun je morgen al praktisch met het omgevingsrecht aan de slag. 
  • Verdieping: Zit je al langer in het vak? Dan is het belangrijk dat je je kennis van de Omgevingswet up-to-date houdt. Het omgevingsrecht is namelijk een rechtsgebied dat altijd in ontwikkeling is en blijft. Met de Actualiteitendag Omgevingsrecht fris je eenvoudig je kennis over de Omgevingswet, het Besluit bouwwerken leefomgeving en ruimtelijke ordening op.
  • HBO/Master: Wil je op HBO- of Masterniveau aan de slag met het omgevingsrecht? Kies dan voor de HBO Leergang Adviseur Omgeving voor de Overheid of de Professional Master Omgevingsmanagement. Weinig tijd? Dan kun je ook kiezen voor de kortere Masterclass Omgevingsmanagement.

Wat kun je met een opleiding omgevingsrecht?

Met een opleiding of cursus omgevingsrecht kun je veel verschillende kanten op. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van functies waarin kennis van het omgevingsrecht en de Omgevingswet goed van pas komt of zelfs onmisbaar is.

Adviseur omgevingsrecht

Als adviseur omgevingsrecht adviseer je over uiteenlopende onderwerpen in de fysieke leefomgeving. Actuele en gedegen kennis van het omgevingsrecht, bouwrecht en handhaving is daarvoor belangrijk. Ook moet je over de benodigde juridische kennis en adviesvaardigheden beschikken. Deze kennis en vaardigheden ontwikkel je met de opleiding Adviseur Omgevingsrecht.

Adviseur fysieke leefomgeving

Als adviseur fysieke leefomgeving geef je weloverwogen adviezen over de fysieke leefomgeving. Wil je voor deze functie meer inzicht krijgen in de laatste wet- en regelgeving? In het programma Adviseur Fysieke Leefomgeving verdiep je je in milieurecht, omgevingsrecht en ruimtelijke ordening.

Medewerker ruimtelijk domein

Als medewerker domein houd je je bezig met verschillende deelgebieden van de fysieke leefomgeving, zoals ruimtelijke ordening en handhaving. In de opleiding Medewerker Fysieke Leefomgeving ga je in op deze deelgebieden. Ook leer je wat het handhavingsbeleid inhoudt en hoe je een handhavingsbeschikking opstelt. Je ontdekt welke juridische veranderingen eraan komen en wat er komt kijken bij het verstrekken van vergunningen.

Meer weten?

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.