Behavior Change Academy

Behavior Change Academy

Wie zijn we?

Behavior Change Academy is hét opleidingsinstituut op het gebied van gedragsverandering in Nederland, opgericht door prof. dr. Rick van Baaren en dr. Mattheis van Leeuwen. Prof. dr. Rick van Baaren is hoogleraar Gedrag & Maatschappij aan de Radboud Universiteit en heeft gedragsverandering op de kaart gezet in Nederland, onder andere door de eerste master in gedragsverandering ter wereld op te richten aan de Radboud Universiteit. Dr. Mattheis van Leeuwen is universitair docent, coördinator en hoofddocent van deze master en is samen met Rick van Baaren ook hoofddocent van de eerste Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar. 

Het team van Behavior Change Academy bestaat uit ervaren en gediplomeerde gedragspsychologen, die de art and science van gedragsverandering beheersen. Door de nauwe band met de Radboud Universiteit is Behavior Change Academy altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de gedragswetenschappen

Wat doen we?

We leren professionals en organisaties hoe menselijk gedrag tot stand komt en welke (on)bewuste drijfveren hierbij een rol spelen. Daarnaast leren we hen hoe ze gedrag op effectieve en wetenschappelijke wijze kunnen veranderen, zowel op theoretisch als methodologisch niveau. De focus ligt op de implementatie van deze kennis en skills op de werkvloer: hoe creëer je draagvlak voor verandering en hoe borg je inzichten uit de opleiding in de dagelijkse praktijk?

Hierbij combineren we inzichten vanuit de gedragspsychologie met inzichten uit onderwijswetenschappen, om onze deelnemers op een effectieve en gestructureerde wijze de fijne kneepjes van het vak te leren

Wat onderscheidt ons?

Onze missie is om de fundamentele, wetenschappelijke inzichten uit de gedragspsychologie toepasbaar te maken voor de praktijk, om zo de kloof tussen de universiteit en de praktijk te verkleinen.

Voor welke doelgroep zijn we?

Professionals die zich bezighouden met menselijk gedrag, zoals:

  • beleid & strategie
  • communicatie & strategie
  • zelfredzaamheid & eigenaarschap stimuleren op de werkvloer
  • burgerparticipatie
  • marketing
  • sustainability
  • verandermanagement
  • verduurzaming

En voor mensen die in het bezit zijn van een HBO of universitair (bachelor of master) diploma.

Bekijk het aanbod van Behavior Change Academy

Heb je een vraag?